Головна Новини Світ Росія У Кремлі назвали сферу, в якій активно продовжується співпраця з США
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі назвали сферу, в якій активно продовжується співпраця з США

Попри війну в Україні, США продовжує активно співпрацювати з Росією у космічній галузі.

10 квітня 2024, 13:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що Росія та Сполучені Штати продовжують співпрацювати у сфері мирного космосу. Щодо інших напрямків співробітництва Пєсков заявив, що це "залишає бажати кращого". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі назвали сферу, в якій активно продовжується співпраця з США

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу у Кремлі Дмитрія Пєскова запитали, чи продовжує Росія співпрацювати у якихось напрямках з США.

"Щодо мирного космосу, тут співпраця триває. Це важливо. У всіх інших сферах, звичайно, рівень діалогу бажає кращого", — заявив Пєсков.

Зазначимо, що нещодавно керівник космічного командування Пентагону Стівен Вайтінг заявив, що між США, Китаєм та Росією мають бути "робочі деконфліктні канали" щодо співпраці в космічній галузі. Крім того, Вайтінг додав, що країни повинні виконувати договір про використання космосу та бути відповідальними.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Туреччина приєдналась до спільного проєкту Росії та Китаю щодо будівництва космічної місячної станції. Проєкт має стартувати не раніше 2030 року. Крім того, у Росії стверджують, що до проєкту доєдналось вже щонайменше п'ять країн.

Також "Коментарі" писали, що у Росії заявили про використання Україною "марсіанських технологій" для війни. Таким чином російські експерти прокоментували нібито знайдені в українських дронах деталі та сплави, які використовуються американськими космічними програмами для місій на Марсі. Попри такі повідомлення з РФ, Україна спростовує застосування західних технологій у дронах, які б'ють по території Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

10 квітня 2024, 15:02

Ага.Оно и видно..третий раз пуск ракеты отложили...видно батут сломался..как утверждал впопураненый.


Новини