Головна Новини Світ Росія У Кремлі назвали свою версію, навіщо Путін їде до Лукашенка
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі назвали свою версію, навіщо Путін їде до Лукашенка

Пєсков заявив, що Білорусь нібито до інтеграції ніхто не примушує

19 грудня 2022, 14:53
Поділіться публікацією:

У Кремлі спростували інформацію про те, що президент РФ їде на зустріч до Лукашенка у Мінськ, щоб втягнути Білорусь у війну проти України. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на журналістів кремлівського пулу "РИА Новости".

У Кремлі назвали свою версію, навіщо Путін їде до Лукашенка

Володимир Путін та Олександр Лукашенко (фото з відкритих джерел)

Своєю чергою, речник Путіна Дмитро Пєсков сказав, що Білорусь нібито до інтеграції ніхто не примушує. Він заявив, що всі роблять кроки, які відповідають їхнім інтересам.

Дурним та безпідставним Пєсков назвав те, що Путін приїхав до Мінська, щоб примусити його до участі у війні.

За словами Пєскова, президенти говоритимуть про газові та військові питання.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, чим закінчиться візит Путіна до Мінська. Найвище військово-політичне керівництво РФ (президент Путін, глава МЗС Лавров, міністр оборони Шойгу) сьогодні "десантувалося" в Республіці Білорусь (РБ). На думку директора Інституту зовнішньополітичних досліджень, конфліктолога, доктора політичних наук Григорія Перепелиці, відкриття Білоруського фронту проти України можливе. І зараз створюються умови для повторного вторгнення з території РБ. Не випадково, зазначає експерт, генерал Залужний, головком ЗСУ, говорив про це у недавньому інтерв'ю виданню The Economist. Не виключаючи, зокрема, нового наступу агресора на Київ. Григорій Перепелиця припускає, що це буде якийсь мікс із білоруських збройних сил (насамперед, бойових частин, що мають наступальний характер), а також із частини російських військ. Путін, упевнений експерт, тиском на Лукашенка в ракурсі прямого залучення РБ у війну проти України переслідує політичні та військово-стратегічні цілі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини