Головна Новини Світ Росія У Кремлі остаточно відповіли, чи поїде Путін на саміт БРІКС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі остаточно відповіли, чи поїде Путін на саміт БРІКС

Путін візьме участь у саміті БРІКС за допомогою відеозв'язку

3 серпня 2023, 18:20
Поділіться публікацією:

У Кремлі нарешті остаточно відповіли, чи поїде Путін на самі БРІКС, який пройде у ПАР.  Речник російського президента Дмитро Пєсков розповів, що Лавров працюватиме на майданчику БРІКС, а Путін – за допомогою відеозв'язку. Про це повідомляють російські ЗМІ.

У Кремлі остаточно відповіли, чи поїде Путін на саміт БРІКС

Дмитро Пєсков (фото з відкритих джерел)

"Що стосується президента Путіна – він має на увазі взяти участь за допомогою відеоконференції, на місці працюватиме міністр закордонних справ Лаврів. Тому ми виходимо з того, що Росія братиме повноцінну участь у цьому саміті", — сказав речник президента.

Відомо, що саміт БРІКС, що пройде в ПАР, стане одним з наймасштабніших. Лідерам країн Півдня розіслано 70 запрошень. Але деякі західні країни не отримали запрошення. Мова йде про США, Велику Британію і Францію.
 До останнього участь у саміті російського президента Володимира Путіна залишалася під питанням, адже очільника Кремля у ПАР можуть арештувати за ордером  Міжнародного кримінального суду.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Путін може отримати новий ордер на арешт від Гааги. Міжнародний кримінальний суд може видати нові ордери на арешт російського диктатора Володимира Путіна за злочини найманців ПВК "Вагнера", пише "Голос Америки", з посиланням на опитаних експертів. 

У матеріалі йдеться, що після провалу бунту "вагнерівців" Путін зробив низку заяв, якими фактично підтвердив, що всі дії найманців були узгоджені з Кремлем. Понад те, російський президент публічно заявив, що ПВК "Вагнер" фінансувалася за рахунок державного бюджету Росії.

Як зазначив голова МКС Петро Гофманський, чи отримає Путін нові ордери на арешт, залежатиме насамперед від рішень та дій прокурора Міжнародного кримінального суду. Прокурор може звернутися до досудових суддів МКС, які вже скажуть, чи є підстави для видачі нового ордера.     

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини