Головна Новини Світ Росія У Кремлі прокоментували інформацію про відхід росіян із Запорізької АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі прокоментували інформацію про відхід росіян із Запорізької АЕС

У Путіна заперечують, що російські військові готуються залишити Запорізьку АЕС

28 листопада 2022, 13:32 comments1858
Поділіться публікацією:

У Москві заперечують інформацію про те, що російські військові, що знаходяться на Запорізькій АЕС, збирають залишити об'єкт. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на заяву прессекретаря президента Росії Володимира Путіна Дмитра Пєскова.

У Кремлі прокоментували інформацію про відхід росіян із Запорізької АЕС

Дмитро Пєсков (фото з відкритих джерел)

"Не потрібно шукати якихось ознак там, де їх немає і бути не може", — сказав Пєсков, відреагувавши на нещодавню тезу президента НАЕК "Енергоатому" Петра Котіна про підготовку окупантів до відходу із  Запорізької АЕС.

Зазначимо, що "Коментарі" писали про те, що відбувається на Запорізькій АЕС. Військовослужбовці РФ підуть із Запорізької АЕС, оскільки їхня лінія оборони поступово відсувається до російських кордонів РФ. Про це заявив Михайло Подоляк, радник глави Офісу президента України. Аналітики ISW також зазначають, що у російському інформаційному просторі починають втрачати віру у здатність окупаційних військ утримувати ключові райони на заході Запорізької області. Тим часом у призначеній РФ "адміністрації" Енергодару заявляють, що і ЗАЕС, і місто залишаються під контролем Росії. Колишній працівник СБУ та консультант Комітету Верховної Ради з питань національної оборони безпеки Іван Ступак міркує, що Наміри росіян залишити територію Запорізької АЕС будуть набувати конкретних форм одночасно з активним просуванням наших військових на Кінбурнській косі, яка, за фактом, вже і є Лівим берегом Херсонської області. Просування цією територією наближає наших військових до можливості повного вогневого контролю всіх логістичних ланцюжків із окупованого Криму у бік окупованих районів Херсонської та Запорізьких областей. За словами політтехнолога, бійця спецпідрозділу "Хорт" Олександра Кондратенка, якщо подивитися на карту бойових дій, стає зрозуміло, що росіяни можуть відійти з Енергодару, залишивши, зокрема, Запорізьку АЕС, лише в тому випадку, якщо ЗСУ розпочнуть рух спочатку на Токмак, а потім на Мелітополь.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rbc_news/63736
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини