Головна Новини Світ Росія У Кремлі прокоментували санкції України щодо телеканалів РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі прокоментували санкції України щодо телеканалів РФ

Напередодні президент України Володимир Зеленський підписав санкції проти російських телеканалів і компаній

22 травня 2021, 05:15
Поділіться публікацією:

У Кремлі вважають, що рішення Києва про введення санкцій проти російських телеканалів і компаній не лежить в площині підготовки до саміту президентів України і РФ.

У Кремлі прокоментували санкції України щодо телеканалів РФ

У РФ прокоментували масштабні санкції України. Фото: РИА-Новости

Про це з посиланням на заяву представника російського лідера Дмитра Пєскова, повідомляє "ТАСС".

"Така практика явно не в площині підготовки зустрічі двох президентів", — заявив Пєсков.

Напередодні президент України Володимир Зеленський підписав санкції проти російських телеканалів і компаній. Санкції передбачаються на три роки щодо 138 компаній, серед яких російські телеканали і підприємства, зокрема "Перший канал", НТВ, "Зірка", ТНТ, "Росія-1", "Росія-24" і ін.

Обмеження передбачають, зокрема, блокування активів, анулювання ліцензій та дозволів, заборона на в'їзд і обмеження торгових операцій.

Як повідомляли раніше Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України від 14 травня 2021 року про застосування санкцій щодо сотень фізичних і юридичних осіб. Про це йдеться в указі глави держави.

Згідно з додатком до документа, під максимальні санкції Україні потрапили ватажки "ДНР" і "ЛНР" Денис Пушилін Денис Володимирович і Леонід Пасічник, а також глава окупаційної адміністрації РФ в Криму Сергій Аксьонов. Обмежувальні заходи, зокрема блокування активів і запобігання виведення капіталів за кордон України стосовно цих осіб введені безстроково. Також блокування підлягають десятки вебресурсів, пов'язаних з цими персонами. Всього під санкції потрапили 674 особи, серед яких громадяни Росії, Чечні, Грузії, Молдови, Узбекистану. До більшості з них санкції застосовані безстроково, до деяких — терміном на три роки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/tass_agency
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини