Головна Новини Світ Росія У Кремлі радять губернаторам не публікувати некрологи про загиблих в Україні окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі радять губернаторам не публікувати некрологи про загиблих в Україні окупантів

Російську губернатори отримали рекомендації не публікувати некрологи мешканців, які загинули на війні

20 червня 2023, 22:15
Поділіться публікацією:

Влада Кремля порадила  керівникам  регіонів  РФ акуратно поводитись з  повідомленнями, в яких йдеться  про загиблих  під час військового вторгнення, зокрема,  з публікацією некрологів. Бо  це  "турбує" жителів, а  працівники ЗМІ  використовують  некрологи, щоб   підраховувати  вбитих.

У Кремлі радять губернаторам не публікувати некрологи про загиблих в Україні окупантів

Кремль радить не публікувати некрологів своїм окупантам (фото з відкритих джерел)

Про це інформує "Верстка".

Зокрема, останнім  часом  губернатори з Бурятії, Вологодської області, Тиви та ще трьох регіонів  отримали  вказівки не публікувати некрологи  про місцевих, що були вбиті в Україні. Про  таку "цензуру" від влади   інформує  високопоставлений працівник парламенту. Його  інформацію  підтверджують інформатори  медіа.

 Представники парламенту  уточнюють, що йде мова   про  звертання Міністерства оборони до  керівників кількох  областей, де були великі втрати.  Це рішення ухвалено, щоб зайве не турбувати жителів.

Зокрема, очільник Тиви Владислав Ховалиг не розповідає про смерті мешканців  регіону з травня  минулого року. Вказаний регіон та Бурятія лідирують за кількістю втрат серед  чоловічого населення.

Ще весною з'явилась інформація, що дехто з мешканців впізнав імена  родичів на  пам’ятниках  міста  Новосибірська, хоча "похоронок" не було.

При цьому, губернатор Тиви  Ховалиг  чи не щодня інформує про   "спецоперацію" в соціальних мережах, але  оприлюднює  тільки  позитивні дані.

Мер Москви Сергій Собянін теж  не висловлювавсь про кількість загиблих мешканців російської столиці, як почалась  війна.

На противагу їм, деякі губернатори  регулярно публікують  некрологи про загибель чоловіків зі своїх регіонів.  Як от, очільник Сахаліну Василь Лімаренко повідомляє  про загибель двох сахалінців 19 червня (загалом 220 загиблих з регіону). В російському  парламенті припускають, що ця вказівка була адресована не  всім  очільникам регіонів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що російські пропагандисти обмовилися про екоцид в Чорному морі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини