Головна Новини Світ Росія У Кремлі розповіли, чому Україна в НАТО – це загроза, а Швеція та Фінляндія – ні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі розповіли, чому Україна в НАТО – це загроза, а Швеція та Фінляндія – ні

У Москві переживають, що Україна за допомогою інших країн НАТО може вирішити територіальну суперечку з РФ

16 травня 2022, 16:27 comments3142
Поділіться публікацією:

Між Україною та Росією досі не залагоджено "територіальну суперечку". З цього приводу виникає низка питань. І тому навіть перспектива членства України в НАТО є загрозою для Москви. Інша справа – членство в НАТО Фінляндії та Швеції, з якими Росія не має спірних моментів щодо територій. Як передає портал "Коментарі", про це заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков, пише російське пропагандистське видання "РІА Новини".   

У Кремлі розповіли, чому Україна в НАТО – це загроза, а Швеція та Фінляндія – ні

Дмитро Пєсков. Фото з відкритих джерел

Пєсков зазначив, як Швеція, так і Фінляндія не мають територіальних суперечок із РФ. Інша справа Україна, яка, якби стала членом НАТО, тоді б тим самим ставила під прямий удар інші країни-члени Альянсу. В результаті це могло б принести великі ризики для континенту.

Прес-секретар Володимира Путіна наголосив, євроатлантичні перспективи України є досить серйозним питанням, яке не може не турбувати Кремль.     

При цьому Дмитро Пєсков додав, що незважаючи на відсутність територіальних суперечок з Фінляндією та Швецією, Росія й надалі уважно слідкуватиме, чим закінчиться членство цих країн в Альянсі і чи не буде це нести пряму загрозу РФ. Російське керівництво ставить пріоритетом № 1 гарантування та забезпечення безпеки Росії.                 

Зазначимо, раніше глава Роскосмосу Дмитро Рогозін вже невдало "пожартував", натякнувши на атаку по Фінляндії та Швеції, якщо не схаменуться і таки вступлять до НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін скликає саміт ОДКБ: експерти розповіли, чи вдасться Кремлю втягнути ще якусь країну у війну проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини