Головна Новини Світ Росія У Кремлі сказали, чи поїде РФ на мирну конференцію до Саудівської Аравії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі сказали, чи поїде РФ на мирну конференцію до Саудівської Аравії

Спікер кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що поки що не можна серйозно говорити про те, що, можливо, восени буде організовано новий мирний саміт, на який покличуть і Росію

28 травня 2024, 14:38
Поділіться публікацією:

Як заявив спікер кремлівського диктатора Дмитро Пєсков, станом на зараз не йдеться про проведення в Саудівській Аравії конференції з врегулювання війни в Україні.

У Кремлі сказали, чи поїде РФ на мирну конференцію до Саудівської Аравії

Дмитро Пєсков

"Це все поки що гіпотетичні обговорення, зараз дуже багато міркувань на цю тему з посиланням на якісь ефемерні джерела",
— заявив речник кремлівського диктатора.

При цьому він наголосив, що зараз не можна серйозно ставитися до інформації про те, що, можливо, восени в Саудівській Аравії відбудуться мирні переговори.

Водночас речник кремлівського диктатора підкреслив, що будь-які переговори про мир в Україні без участі в них Росії нібито не мають сенсу.

"Поки ми бачимо, що йде спроба підготувати конференцію у Швейцарії, конференцію, яка з нашого погляду абсолютно безперспективна щодо пошуку якихось шляхів врегулювання конфлікту навколо України, тому що збиратися і серйозно обговорювати ці питання без участі нашої країни — це абсурдно". ,
— заявив Пєсков.

При цьому він заявив, що Захід поки вирішив займатися саме "абсурдними справами", жодних конкретних пропозицій, заявив Пєсков, немає.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що 15-16 червня у Швейцарії пройде Глобальний саміт миру, на якому учасники, а їх уже близько 90, обговорять "формулу миру" президента Володимира Зеленського. Відомо, що Росію на саміт ніхто не покликав. Хоча на цьому, наприклад, наполягає Китай, який вважає, що умови миру можна обговорювати лише за участю всіх сторін конфлікту.

Крім того, є інформація, що ЄС планує організувати новий саміт у Саудівській Аравії вже восени та покликати на нього Росію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини