Головна Новини Світ Росія У Кремлі відповіли, чи дасть Путін російський паспорт Медведчуку
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відповіли, чи дасть Путін російський паспорт Медведчуку

У Кремлі не змогли дати відповідь щодо російського громадянства Віктора Медведчука

11 січня 2023, 18:38
Поділіться публікацією:

У Росії не змогли точно відповісти на питання, чи є російське громадянство у депутата-зрадника Віктора Медведчука, якого обміняла Росія. Відповіді не було у речника російського президента Дмитра Пєскова, пишуть "РИА Новости".

У Кремлі відповіли, чи дасть Путін російський паспорт Медведчуку

Дмитро Пєсков (фото з відкритих джерел)

"Не можу нічого сказати на цю тему", — сказав Пєсков під час брифінгу, відповідаючи на запитання про російське громадянство Медведчука.

 Окрім цього речник Путін не зміг відповісти, чи готовий Володимир Путін надати своєму куму російський паспорт.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про позбавлення Медведчука та компанії українського громадянства. Президент України Володимир Зеленський підтвердив інформацію про позбавлення громадянства Медведчука, Козака, Деркача та Кузьміна (всі з ОПЗЖ, усі знаходяться поза межами нашої країни). За його словами, "якщо народні обранці обирають службу не народу України, а вбивцям, які прийшли в Україну, то наші дії будуть відповідними". Голова профспілки Українська незалежна фундація юристів, голова АТ "Кравець і партнери", адвокат Ростислав Кравець зазначає, що в суспільстві дозрів запит на притягнення всіх депутатів ОПЗЖ до відповідальності, на виключення їх із Верховної Ради (що не укладається, наголошує він, у рамках чинного законодавства). Саме тому він вважає позбавлення українського громадянства Медведчука, Козака, Деркача та Кузьміна більш політичним рішенням чинної влади, аніж юридичним. До того ж, продовжує експерт, ми бачимо, що партія влади використовує депутатів із ОПЗЖ для проштовхування за їх допомогою необхідних законів чи призначень. Так, саме за їхньої підтримки вдалося обрати членів Вищої ради правосуддя від парламенту, а також підтримано резонансну "містобудівну реформу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини