У Кремлі відреагували на бажання Шольца поговорить із Путіним

У Кремлі стверджують, що не мають офіційної інформації про те, що Шольц хоче поговорити з Путіним

Як заявив під час брифінгу речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков, Росія не отримувала офіційний запит від Німеччини на проведення розмови між канцлером Олафом Шольцом та президентом РФ Володимиром Путіним.

"Ні, не просив", - відповів представник Кремля на запитання, чи були прохання про розмову з боку Берліна. При цьому з грудня 2022 року, зазначив Пєсков, непублічних контактів у Путіна із Шольцем також не було.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що канцлер Німеччини Олаф Шольц нібито планує найближчими тижнями провести розмову з російським диктатором Володимиром Путіним . Невідомо, про що Шольц хотів би поговорити з російським диктатором. Щоправда, є інформація про те, що канцлер планує зателефонувати Путіну до саміту "Великої двадцятки", який має відбутися у листопаді у Бразилії. При цьому, за інформацією західних ЗМІ, деякі країни Заходу вважають, що потрібно відновлювати діалог із Путіним. Була інформація, що нібито з ним можуть зустрітися перед самітом "Великої двадцятки".

Також "Коментарі" розповідали , що до андидата на посаду канцлера Німеччини у 2025 році від консервативного блоку ХДС/ХСС Фрідріх Мерц заявив, що Олаф Шольц не прагне допомогти Україні перемогти у війні проти Росії. Навпаки, Мерц стверджує, що чинний канцлер побоюється поразки країни-агресора. Фрідріх Мерц гостро критикував Шольца, намагаючись зменшити його популярність серед виборців. За словами німецького політолога Сергія Сумлінного, дії Шольця лише підтверджують, що він ніколи не прагнув перемоги України у війні.