Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на готовність Польщі розмістити у себе ядерну зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на готовність Польщі розмістити у себе ядерну зброю

Президент Польщі Анджей Дуда заявив про готовність розміщення на території країни ядерної зброї. При цьому речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що в цьому випадку будуть «вжиті всі необхідні заходи»

22 квітня 2024, 13:17 comments2136
Поділіться публікацією:

Міноборони РФ вживе всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки Росії у разі розміщення ядерної зброї на території Польщі, заявив речник російського диктатора Дмитро Пєсков.

У Кремлі відреагували на готовність Польщі розмістити у себе ядерну зброю

Дмитро Пєсков

"Військові, зрозуміло, будуть аналізувати ситуацію у разі реалізації таких планів і в будь-якому випадку будуть робити все необхідне, всі необхідні кроки у відповідь, щоб гарантувати нашу безпеку",
— сказав Пєсков.

Таким чином він відреагував на інтерв'ю виданню Fakt президента Польщі Анджея Дуди, який заявив, що якщо союзники вирішать розмістити ядерну зброю в рамках спільного використання ядерної зброї також і на території Польщі для зміцнення безпеки східного флангу НАТО, то Варшава до цього готова.

"Ми є союзником у Північноатлантичному альянсі і ми також маємо зобов'язання в цьому плані, тобто ми просто реалізуємо спільну політику",
— зазначив Дуда.

Польський президент також повідомив, що питання розміщення в країні американської ядерної зброї "вже якийсь час є темою польсько-американських переговорів".

Раніше влада Польщі вже виражала готовність розмістити на території країни ядерну зброю США. Наприклад, екс-прем'єр Матеуш Моравецький зазначав, що у відповідь на розміщення російської ядерної зброї у Білорусі Польща зацікавлена у розміщенні американської ядерної зброї. Він також говорив, що Польща звертається до всіх країн НАТО із проханням взяти участь у програмі обміну ядерною зброєю. При цьому Моравецький додавав, що остаточне рішення залежатиме від американських та натовських партнерів.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав про те, що РФ розпочала підготовку до війни з країнами НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини