Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на можливий арешт російського генерала Суровікіна
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на можливий арешт російського генерала Суровікіна

Речник Кремля Дмитрій Пєсков відповів на питання щодо можливого затримання російського генерала Суровікіна, який міг знати про повстання Пригожина.

29 червня 2023, 14:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський генерал Сергій Суровікін не з’являвся на публіці з суботи 24 червня. Саме тоді лідер вагнерівців Євген Пригожин почав свій наступ на Москву. ЗМІ вказували на арешт Суровікіна, який нібито знав про наміри Пригожина. Про ці події відреагував речник Кремля Дмитрій Пєсков. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі відреагували на можливий арешт російського генерала Суровікіна

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Видання The New York Times посилаючись на власні анонімні джерела в американській розвідці повідомило про те, що російський генерал Сергій Суровікін знав про наміри засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина здійснити заколот та піти військовим походом з Ростова, де базувались вагнерівці до Москви.

Інше видання Financial Times стверджує, що російські спецслужби затримали Суровікіна. Наразі досі невідомо, чи висували якісь звинувачення Суровікіну, або його затримали просто для допиту. Російський військовий не з’являвся на публіці з моменту повстання Пригожина.

У Кремлі відповіли на питання журналістів, однак коли запитали, щодо пояснень ситуації з Сергієм Суровікіним Дмитрій Пєсков відповів, що не може її пояснити.

"Ні, на жаль, ні. Я рекомендую вам звернутися до міністерства оборони. Це їх прерогатива", — сказав речник Кремля Дмитрій Пєсков.

Тоді журналісти уточнили, чи Путін і надалі довіряє Суровікіну.

"Він верховний головнокомандувач, він працює з міністром оборони і з начальником Генштабу", — відповів Пєсков та додав, що такі питання слід адресувати до Міноборони РФ.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Кремль відреагував на ракетний удар по Краматорську.

Також "Коментарі" повідомляли про Ізраїль, який пояснив, чому відмовляється надати зброю Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/207369
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини