Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на партнерів Росії, які підписали комюніке Саміту миру
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на партнерів Росії, які підписали комюніке Саміту миру

З'явилась реакція Кремля на підпис Сербії, Угорщини та інших російських партнерів, які підтримали спільне комюніке на Саміті миру.

17 червня 2024, 13:20 comments7588
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Кремля Дмитрій Пєсков прокоментував рішення деяких країн-партнерів Росії підписати спільну заяву за підсумками Саміту миру, який відбувся у Швейцарії. За словами Пєскова, Москва візьме до уваги позицію цих країн.

У Кремлі відреагували на партнерів Росії, які підписали комюніке Саміту миру

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

15-16 червня у Швейцарії відбувся Саміт миру на якому були присутні 101 країна та міжнародна організація зі 160, які були запрошені на міжнародну конференцію. З присутніх 93 країн лише 15 відмовились підписати спільне комюніке за підсумками Саміту миру. Серед підписантів також опинились російські партнери, зокрема Сербія, Угорщина та Туреччина.

Під час пресконференції з журналістами речника Кремля Дмитрія Пєскова запитали, чи зможе позиція цих країн вплинути на відносини з Росією та остаточно їх зіпсувати.

"Ні, не зіпсує. Ми, зрозуміло, братимемо до уваги позицію, яку зайняли ці країни, для нас це важливо", — сказав Пєсков.

Нагадаємо, що спільну заяву не підписали Вірменія, Бахрейн, Бразилія, Ватикан, Індонезія, Індія, Колумбія, Лівія, Мексика, ОАЕ, Південна Африка, Саудівська Аравія та Таїланд. Ірак та Йорданія підписали комюніке Саміту миру, однак згодом відкликали свої підписи.

Спільне заява за підсумками Саміту миру не зобов’язує жодну з країн до якихось кроків, однак вказує на підтримку основних пунктів, які були розглянуті на мирній конференції: ядерна та продовольча безпека, повернення українських дітей та обмін полоненими.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Індія пояснила, чому її делегація приїхала на Саміт миру, однак не підписала спільну заяву за його підсумками.

Також "Коментарі" писали, що у Росії розлютились через два слова на Саміті миру у Швейцарії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини