Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на санкції проти Медведчука: «Протиправний абсурд»
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на санкції проти Медведчука: «Протиправний абсурд»

Пєсков вважає, у Росії краще ставляться до опозиційних сил

20 лютого 2021, 18:57
Поділіться публікацією:

В уряді Російської Федерації вельми стривожені введенням санкцій проти очільника партії "Опозиційна платформа — за життя" Віктора Медведчука. Ситуацію вже встигли прокоментувати як прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, так і заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв, пише ТАСС.

У Кремлі відреагували на санкції проти Медведчука: «Протиправний абсурд»

У РФ незадоволені санкціями проти Медведчука. Фото із відкритих джерел

Під час публічного виступу Пєсков порівняв політику стосовно опозиційних сил в Росії та Україні. На думку посадовця, РФ краще і простіше ставиться до тих, хто демонструє незгоду із провладними рішеннями та діями. Зокрема, Дмитро Пєсков згадав про закриття кількох українських каналів, що також номінально пов’язані із Віктором Медведчуком.

"Ніхто в Росії не забирає все майно, не вводить санкції проти своїх громадян тільки за те, що у них є певні нюанси чи відмінності у поглядах із урядом, президентом щодо найважливіших проблем суспільства", — підкреслив прес-секретар Кремля.

Також Дмитро Пєсков висловив побоювання щодо справжньої репресивності в політиці української влади. На його думку, в Києві зрештою можуть почати активні військові дії на Донбасі, щоб "вирішити проблему південного сходу силовим шляхом".

Схожої думки дотримується і Дмитро Медведєв, колишній прем’єр-міністр РФ. Зокрема, політик дорікнув українському уряду стосовно невідповідності реальних дій та сподівань потрапити до Європейського Союзу. На його думку, подібні дії абсолютно протирічать "європейським цінностям".

Статтю стосовно фінансування тероризму, за якою РНБО наклало санкції на Медведчука і ще сімох осіб, Медведєв назвав "абсолютною маячнею і надуманою причиною".

"Українська влада знову показала, що готова безкінечно вправлятися в протиправному абсурду. Їм виявилося замало нещодавнього закриття кількох опозиційних каналів. І ось черговий політичний пірует", — прокоментував посадовець обмеження стосовно Віктора Медведчука.

Ймовірною причиною такого кроку представників українського уряду Медведєв вважає спробу замаскувати власні провали. Щоправда, на думку політика, рейтинг президента України Володимира Зеленського такі рішення аж ніяк не зможуть врятувати від подальшого падіння.

"Зрештою [подібні методи боротьби — ред.] остаточно підірвуть довіру до офіційного Києва, який поставив політичну інквізицію вище фундаментальних прав і свобод громадян", — на закінчення додав російський чиновник.

Натомість, як повідомляли "Коментарі", введені проти Медведчука санкції цілком підтримує перший президент України Леонід Кравчук. Політик переконаний: будь-яка дія влади має оцінюватися через призму війни на Донбасі, власне як і рішення РНБО.

Також на порталі можна дізнатися, якими, за прогнозами спеціалістів, можуть бути подальші дії Росії у зв’язку із накладеними на Медведчука санкціями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини