Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на скандальні слова Папи Римського про російський імперіалізм
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на скандальні слова Папи Римського про російський імперіалізм

Речник Кремля Дмитрій Пєсков прокоментував слова Папи Римського.

29 серпня 2023, 15:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Папа Римський Франциск під час зустрічі з російською молоддю вказав, що росіяни є спадкоємцями "великої країни" та закликав не відмовлятись від спадку таких імперців як Петро I та Катерина II. На ці слова відреагували у Кремлі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі відреагували на скандальні слова Папи Римського про російський імперіалізм

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Речник Кремля Дмитрій Пєсков схвально поставився до скандальних слів Папи Римського Франциска.

"Кремль вітає слова Папи Римського про спадщину великої Росії, добре, що понтифік знає російську історію", — заявив Пєсков під час щоденного брифінгу.

Нагадаємо, що слова понтифіка критично сприйняли в Україні. У МЗС заявили, що Україні прикро чути слова Папи Римського, який висловлює ідеї про великодержавність Росії, які є "причиною хронічної агресивності Росії".

Згодом у пресслужбі Ватикану спробували пояснити слова Папи Римського і вказали, що понтифік не мав на меті вихваляння російського імперіалізму, а лише цими правителями окреслив епоху культурної спадщини з якою російська молодь має брати та розвивати свої цінності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що німецький канцлер Олаф Шольц критикує російський імперіалізм Путіна та наголошує, що не варто заохочувати російського диктатора до агресії.

Також "Коментарі" писали, що Папа Римський Франциск відмовився благословляти собаку. Релігійний діяч закликав італійців не відмовлятися від народження дітей, заводячи замість них собак та котів. Таке рішення понтифік мотивував тим, що чисельність населення скорочується, а молодь втрачає віру у церкву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини