Головна Новини Світ Росія У Кремлі заявили про готовність Путіна зустрітися із Зеленським, але є "камінь спотикання"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі заявили про готовність Путіна зустрітися із Зеленським, але є "камінь спотикання"

За словами Дмитра Пєскова, Україна нібито не хоче виконувати Мінські угоди

26 вересня 2021, 15:21
Поділіться публікацією:

Глава Російської Федерації Володимир Путін готовий зустрітися з українським лідером Володимиром Зеленським, проте позиція офіційного Києва стосовно Мінських домовленостей є "каменем спотикання" для організації переговорів. Про це пише видання "РБК-Україна", посилаючись на ТАСС.

У Кремлі заявили про готовність Путіна зустрітися із Зеленським, але є "камінь спотикання"

Володимир Путін - фото з відкритих джерел

"Ну так, президент Російської Федерації, що називається, був готовий вчора. І тут камінь спотикання який? Ми знаходимося у ситуації, коли робота з реалізації мінського комплексу заходів зайшла в глухий кут", — сказав спікер Кремля Дмитро Пєсков.

При цьому прессекретар Путіна пов'язав цей глухий кут із позицією нашої держави. За словами спікера Кремля, Україна нібито не хоче виконувати Мінські угоди, а хоче замінити їх "чимось ще, не називаючи це своїми словами".

Зазначимо, що представник українського президента Володимира Зеленського — Сергій Нікіфоров — повідомив, що український лідер зустрінеться з главою Кремля Володимиром Путіним, щоб обговорити питання окупованих територій, зокрема півострова Криму. Країна-агресор своєю чергою не готова обговорювати подібні питання.

Раніше видання "Коментарі" писало, що час від часу в ЗМІ та у соціальних мережах з'являються розмови про те, чи відбудеться зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом Росії Володимиром Путіним. З одного боку, українська сторона наполягає на цій зустрічі, а Москва зі своєї дзвіниці шукає відмовки, щоб ця зустріч не відбулася. Дипломат Роман Безсмертний вважає, що ця зустріч не відбудеться і не тому, що її не хоче президент Зеленський. Кремлю така зустріч просто не потрібна. Російському президенту потрібен конфлікт і ескалація.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини