Головна Новини Світ Росія У Кремлі заявили, що Україна планує "напасти на РФ": як Москва пояснює таку заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі заявили, що Україна планує "напасти на РФ": як Москва пояснює таку заяву

Росія вважає, що Україна хоче здійснити напад

2 лютого 2022, 15:55
Поділіться публікацією:

Влада Росії стверджує, що Україна планує здійснити напад на РФ. Таку заяву в середу, 2 лютого, зробив речник президента Росії Дмитро Пєсков. Про це повідомляють РИА Новости.

У Кремлі заявили, що Україна планує "напасти на РФ": як Москва пояснює таку заяву

Дмитро Пєсков - фото з відкритих джерел

За словами речника Кремля Дмитра Пєскова, напад України на Росію можливий насмперед саме через "націоналістичні настрої у Києві".

"Україна вважає за можливе напад на Росію для того, щоб, наприклад, посягнути на Крим… З огляду на націоналістично налаштовані елементи, причому не лише внизу, а й нагорі, у керівництві, цього не можна виключати", — заявив Дмитро Пєсков.

Пєсков також наголосив, що стратегія національної безпеки України "прямо стосується застосування сили для повернення територій".

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Міністерстві оборони Росії заявили, що війська Західного військового округу завершили перевірку боєздатності та повертаються до місць постійної дислокації. Командувач військами ЗВО Олександр Журавльов заявив, що російські війська виконали усі завдання, що стояли перед ними у межах перевірки боєготовності. Як зазначили у штабі округу, підрозділи бригад зв'язку, передові загони інженерних підрозділів, а також радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РХБЗ) прибувають до пунктів постійної дислокації. Також, за даними штабу, на аеродроми базування повернулася авіація, яка залучалася до перевірки.

Раніше, 25 січня, Західний та Південний військові округи Росії оголосили про початок перевірки боєздатності з передислокацією підрозділів на полігони, у тому числі віддалені. Перевірку провели на тлі кризових відносин із НАТО, але в російських округах її назвали плановою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини