Головна Новини Світ Росія У Кремлі згадали про різанину в Бучі: яку цинічну заяву зробив Пєсков
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі згадали про різанину в Бучі: яку цинічну заяву зробив Пєсков

Дмитрій Пєсков озвучив чергові заяви російської пропаганди, у яких звинуватив Україну в "дезінформуванні" та "підробці" воєнних злочинів Росії.

3 червня 2024, 13:20 comments3077
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речник Кремля Дмитрій Пєсков цинічно звинуватив Україну в "інформаційних підробках", зокрема щодо нібито інсценування вбивства мирних мешканців у Бучі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі згадали про різанину в Бучі: яку цинічну заяву зробив Пєсков

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Російські пропагандисти почали масово поширювати інформацію, що Україна нібито готує інсценування масового вбивства цивільних на окупованій Херсонщині. Цей російські наративи прокоментував речник Кремля Дмитрій Пєсков, який заявив, що воєнні злочини Росії в Бучі це нібито "дезінформація".

"Те, що київський режим не гребує жодними інформаційними підробками, інформаційними операціями з дезінформації, це добре відомо. Ми також пам'ятаємо інформаційну операцію з інсценуванням у Бучі, так воно й було, це саме інсценування, абсолютна дезінформація, брехня. Тому київський режим неодноразово це вже робив", — цинічно заявив Пєсков.

Нагадаємо, що росіяни у 2022 році окупували Бучу та інші населені пункти Київщини, де вчиняли розстріл, катування, зґвалтування та інші воєнні злочини над українцями. Загалом від російської агресії загинуло щонайменше 637 жителів міста Буча.

Україна назвала агресію Росії геноцидом українського народу, а також почала розслідування вбивства. Крім того, МЗС звернулось до МКС з проханням направити слідчих для розслідування злочинів росіян. Різанина в Бучі стала резонансною у світі, зокрема генсек ООН Антоніу Гутерріш заявив, що "глибоко шокований", прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо засудив вбивство мирних жителів України, президентка Грузії Саломе Зурабішвілі назвала події "злочином проти людства". 

Російська влада постійно заперечує злочини армії РФ в Бучі та вказує, що це нібито "постановка". Попри це, такі заяви були спростовано міжнародними ЗМІ, зокрема Bellingcat, Deutsche Welle, BBC та іншими.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Центру національного спротиву розповів про чергові злочини росіян, коли вони використовували українців для подолання мінних полів.

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля на дозвіл Україні бити по території Росії західною зброєю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини