У Кремлі звернулись до Дурова щодо роботи Telegram

У Кремлі вважають, що терористи ІДІЛ були завербовані через Telegram. Пєсков вважає, що Павло Дурова має більше уваги приділяти роботі месенджера.

Речник Кремля Дмитрій Пєсков закликав власника месенджера Telegram Павла Дурова звертати більше уваги до використання платформи для діяльності терористів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Дмитрій Пєсков у коментарях для російських ЗМІ заявив, що Telegram використовують у терористичних цілях, тому очікує від Дурова певних дій.

"Ми очікували б від Павла Дурова більшої уваги. Тому що цей унікальний і феноменальний з технологічного погляду ресурс, який виріс на очах у нашого покоління, все більше стає інструментом у руках терористів - використовується з терористичною метою", - сказав речник Кремля.

Дмитрій Пєсков додав, що наразі Росія не збирається блокувати роботу популярного месенджера на своїх територій.

Зазначимо, що російські ЗМІ вказували, що нібито осіб, які вчинили теракт у Москві вербували до ІДІЛ через Telegram-канали терористичної організації. Наразі, цей канал, який нібито працював на Таджикистан заблокований.

Нагадаємо, що в наслідок стрілянини ТЦ "Крокус Хол Сіті" було вбито 140 громадян Росії. Відповідальність за теракт на себе взяла терористична організація ІДІЛ, однак Путін та його поплічники намагаються звинуватити в інциденті Україну.

Раніше портал "Коментарі" писали, що у США відреагували на цинічні заяви Володимира Путіна та Марії Захарової щодо нібито причетності України до теракту у Москві. Речник Держдепу США заявив, що такими діями Путін хоче виправдати війну в Україні.

Також "Коментарі" писали про депутата Держдуми РФ, який під час ефіру пропагандистського шоу на державному телебаченні Росії заявив про підтримку дій ІДІЛу.