Головна Новини Світ Росія У Литві сказали, який регіон РФ опиниться під ударом, якщо вона нападе на країну НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Литві сказали, який регіон РФ опиниться під ударом, якщо вона нападе на країну НАТО

Якщо Росія все ж вирішить напасти на одну із країн НАТО, то Калінінград «нейтралізують» першим, про це у мережі Х повідомив посол Литви у Швеції Лінас Лінкявічюс, передає портал «Коментарі»

27 лютого 2024, 18:02
Поділіться публікацією:

Як підкреслив Лінкявічюс після того, як Швеція стане повноправним членом Альянсу, то Балтійське море перевариться на внутрішнє море НАТО.

У Литві сказали, який регіон РФ опиниться під ударом, якщо вона нападе на країну НАТО

Лінас Лінкявічюс

Саме тому, додав дипломат, у разі агресивних дій Росії щодо НАТО саме Калінінград першим опиниться під ударом.

Окрім того, Лінкявічюс додав, що всі побоювання Росії із приводу того, що вона опиниться в "оточенні" країн НАТО, стають реальними.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Європі почали обговорювати ідею направлення військ європейських країн в Україну. Зокрема, така пропозиція була озвучена президентом Франції Еммануелем Макроном. При цьому він додав, що жодних рішень із цього приводу не прийнято. Зрештою, додав президент, і у самій Франції ще немає стратегічного розуміння із цього приводу.

Окрім того, від ідеї відправити свої війська в Україну відхрестилися в Словаччині, Німеччині, Чехії, Швеції та Польщі. Наразі, воювати в Україні вони не готові.

Можливість направлення в Україну російських військ прокоментував і речник російського президента Дмитро Пєсков. Він назвав таку ідею безглуздою і додав, що західні країни розуміють, чим це для них та їх громадян може обернутися. Також спікер російського диктатора додав, що якщо такі війська будуть направлені в Україну, то це неминуче спровокує прямий конфлікт Росії та НАТО.

При цьому відомо, що у країнах Заходу бояться втягнутися у військовий конфлікт із Росією. Наприклад, про це неодноразово говорив канцлер Німеччини Олаф Шольц. Зокрема, він розповів, що не розглядає постачання Україні далекобійних ракет через те, щоб його країна не вплуталася у війну з Росією. Водночас у європейських столицях все частіше прогнозують, що Росія може напасти на одну з країн-членів НАТО і до цього потрібно готуватися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини