Головна Новини Світ Росія У Литві зробили тривожну заяву, що Путін може перемогти у війні через дискусії у США і вагання Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

У Литві зробили тривожну заяву, що Путін може перемогти у війні через дискусії у США і вагання Європи

Будь-які припинення вогню, будь-які перемовини - це шлях до дня перемоги у Москві, заявив Ландсбергіс

13 листопада 2023, 19:55
Поділіться публікацією:

Як стверджує   очільник Міністерства  закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, через вагання  союзників з Заходу  в наданні подальшої  підтримки Україні,  в Кремлі   знову можуть повірити у  власну перемогу.

У Литві зробили тривожну заяву, що Путін може перемогти у війні через дискусії у США і вагання Європи

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

"Зараз ситуація виглядає так, що Путін готується здмухувати пил зі своїх планів на день перемоги, які він відклав на полицю на деякий час, але побачивши дискусії у Вашингтоні, неспроможність Європи рухатися далі у питанні військової підтримки України та зростаючий тиск на українські сили на фронті, він, думаю, зараз може радісно почати планувати знову. Гадаю, Європа була спроможна тиснути так, щоби єдиний день перемоги у цій війні міг бути у Києві і святкували українці. Але тепер, схоже, ситуація знову непевна. Ми вже демонстрували спроможність ухвалювати дуже важливі рішення. Європа вже демонструвала лідерство. Зараз час, щоб ми знову зробили це", — сказав глава литовського МЗС, інформує Європейська правда.

Литовському  міністру  поставили питання, чи, на його думку, не час  українській владі починати думати про переговори,  враховуючи  всі поточні обставини.

"Будь-які припинення вогню, будь-які перемовини — це шлях до дня перемоги у Москві. Путін дуже активно над цим працював. І такий день може настати. День, коли українці не зможуть далі воювати, тому що ми не можемо надати їм зброю… Тут не можна "зійтися посередині"... Якщо дійде до припинення вогню і ми спробуємо це провернути з аргументами, що ми захистили Київ, інші українські території — буде чітко зрозуміло, що це перемога Путіна", -  заперечив глава литовського МЗС.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін виділив на війну вдвічі більше, ніж Україна отримає від союзників



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини