Головна Новини Світ Росія У Мексиці сказали, що чекає на диктатора Путіна, якщо він приїде на інавгурацію президента
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мексиці сказали, що чекає на диктатора Путіна, якщо він приїде на інавгурацію президента

У Мексиці стверджують, що Путіну буде безпечно перебувати в країні

8 серпня 2024, 20:23 comments2028
Поділіться публікацією:

Влада Мексики не зможе заарештувати диктатора Володимира Путіна відповідно до ордеру Міжнародного кримінального суду у разі його візиту в жовтні на інавгурацію наступного президента північноамериканської країни Клаудії Шейнбаум. Про це заявив глава Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор.

У Мексиці сказали, що чекає на диктатора Путіна, якщо він приїде на інавгурацію президента

Володимир Путін

"Ми не можемо зробити це, це не наша справа", — заявив він на запитання журналістів про те, чи надійдуть влада Мексики відповідно до ордеру Міжнародного кримінального суду у разі візиту Путіна до країни.

Лопес Обрадор також підтвердив, що влада країни направила запрошення на інавгурацію Шейнбаум главам усіх країн, з якими Мексика має дипломатичні відносини.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що церемонія вступу на посаду Шейнбауму відбудеться 1 жовтня в Мехіко. У мексиканському посольстві в РФ зазначили, що російський президент ухвалить рішення, чи він особисто братиме участь у церемонії чи відправить до Мексики високопосадовця, яка зробить це від його імені.

При цьому у посольство в Мексиці у зв'язку з інформацією про запрошення Путіна на інавгурацію президентки Клаудії Шейнбаум виступило із заявою . Там висловили сподівання, що уряд Мексики знає про те, що Володимир Путін є військовим злочинцем, який отримав ордер на арешт за підозрою у викраденні та примусовому переміщенні українських дітей до Росії, виданий Міжнародним кримінальним судом, юрисдикцію якого визнає Мексика . У посольстві України зазначили, що сподіваються на виконання мексиканського уряду міжнародного наказу про арешт російського диктатора та передачу його в судовий орган ООН у Гаазі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини