Головна Новини Світ Росія У Міноборони РФ пояснили, чому вивели військових із острова Зміїний
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони РФ пояснили, чому вивели військових із острова Зміїний

У РФ заявляють, що нібито прислухалися до позиції ООН щодо розблокування гуманітарного коридору у Чорному морі

30 червня 2022, 12:24 comments2543
Поділіться публікацією:

Втеча з українського острова Зміїний у Чорному морі Міноборони РФ назвало "кроком доброї волі". Також в оборонному відомстві країни-агресора уточнили, що окупанти нібито завершили виконання поставлених завдань на острові Зміїний і вивели там гарнізон. Як повідомляє портал "Коментарі", позицію російського Міноборони цитує російське пропагандистське інформагентство "РІА Новини".

У Міноборони РФ пояснили, чому вивели військових із острова Зміїний

Острів Зміїний. Фото: з відкритих джерел

У Міноборони РФ пояснюють, що Росія вирішила нібито дослухатися позиції ООН з організації гуманітарного коридору з вивезення сільськогосподарської продукції з території України.

"Це рішення не дозволить Києву спекулювати на темі продовольчої кризи, що насувається, посилаючись на неможливість вивезення зерна через тотальний контроль Росією північно-західної частини Чорного моря", – йдеться в повідомленні Міноборони РФ.

Окупанти зазначають, що тепер вони чекають від української сторони розмінування узбережжя Чорного моря біля своїх берегів, включаючи припортові акваторії.                                                     

При цьому слід зазначити, що Росія вже давно вимагає від України розмінувати узбережжя Чорного моря, адже це свого часу не дозволило агресору висадити десант в Одесі.

Водночас варто нагадати, що окупанти не добровільно пішли зі Зміїного, а покинули острів після успішної операції ЗСУ. Після того, як українські воїни завдали низки сильних ударів по окупантам, довелося рятуватися втечею.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ знову рознесли окупантів на Зміїному та знищили багато техніки РФ на півдні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/169290
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини