Головна Новини Світ Росія У Московському музеї з'явилися порвані «Градами» прапори України з Донбасу (фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Московському музеї з'явилися порвані «Градами» прапори України з Донбасу (фото)

Російський музей виставив експонатами прапори України, захоплені військами РФ, що окупували Донбас, як трофеї

13 вересня 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

У колекції Державного центрального музею сучасної історії Росії виявлені порвані "Градами" прапори України з Донбасу. Прапори представлені як трофеї російської армії після окупації частини українських Донецької та Луганської областей. Такі експонати зайвий раз розвінчують міф російської пропаганди, що на сході Україн триває "громадянська війна". Як інформує видання "Коментарі", про це розповідає у своєму Telegram офіцер ЗСУ Анатолій Штефан.

У Московському музеї з'явилися порвані «Градами» прапори України з Донбасу (фото)

Прапор України

Офіцер зазначає, експонати Державного центрального музею сучасної історії РФ можна побачити, не тільки відвідавши сам музей у Москві, але й ознайомитися з виставкою онлайн.

У Московському музеї з'явилися порвані «Градами» прапори України з Донбасу (фото) - фото 2

З огляду на опис, державні прапори України з підписами військових і побажаннями українців своїм збройним силам були доставлені в столицю РФ російськими військовими кореспондентами, які перебували на Донбасі у 2014-2015.

Обидва прапори, які представлені на виставці, пошкоджені від осколків РСЗВ "Град". Також на прапорах добре видно написи з побажаннями українським захисникам від громадян України: "Нехай береже вас Бог", "Повертайтеся живими", "Нехай Діва Марія вкриє вас своїм омофором", "Молимося за вас" та інші.

У Московському музеї з'явилися порвані «Градами» прапори України з Донбасу (фото) - фото 3

У яких саме військових підрозділів були відібрані прапори ані слова, але є повідомлення, що один з прапорів був завойований під час боїв за Донецький аеропорт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — більшість українців вірять в припущення президента Володимира Зеленського , що повномасштабна війна з Російською Федерацією досі можлива.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини