Головна Новини Світ Росія У Москві наклав на себе руки винахідник термоядерної бомби
commentss НОВИНИ Всі новини

У Москві наклав на себе руки винахідник термоядерної бомби

Григорія Клінішова знайшли мертвим у квартирі в центрі Москви

21 червня 2023, 22:50
Поділіться публікацією:

Один з винахідників радянської двоступінчастої термоядерної бомби РДС-37, яка була на той час першою,  Григорій Клінішов пішов з життя в своєму  помешканні в центрі  російської столиці. Про це  проінформували представники екстреної служби одне з російських інформаційних агентств.

У Москві наклав на себе руки винахідник термоядерної бомби

Григорій Клінішов (фото з відкритих джерел)

Як стверджують в  службі, 92-річного Григорія Клінішова  виявили родичі. Поруч із  померлим лежало прощальне  послання, тому є підстава  вважати, що російський  вчений-фізик покінчив самогубством.

"Він залишив передсмертну записку, яка була поруч із тілом. У ній чоловік попрощався із рідними", — розповіли  представники агентства.

Є дані, що кандидат фізико-математичних наук Григорій Клінішов народивсь 1930 року. У 1962-му він отримав  Ленінську премію. Вчений був залучений  у створенні першої радянської двоступінчастої термоядерної бомби РДС-37, ще він   винайшов кілька типів термоядерних зарядів бомб наступних поколінь.

Руйнівні сили термоядерної  зброї засновані на використанні енергії реакції ядерного синтезу легких елементів у більш важкі. Випробування  цієї бомби, до винаходу якої  причетний Григорій Клінішов,  пройшли  на Семипалатинському полігоні 22 листопада 1955 року. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що російський депутат з партії Путіна вбитий. У підвалі московського будинку виявили тіло російського політика від путінської партії "Єдина Росія" Олександра Колодича. На чоловіка та його дружину напав доглядач будинку. Інформація про виявлення тіла 58-річного депутата з'явилась у російських ЗМІ 12 червня. За даними слідства російського політика вбив 36-річний робітник, якого Олександр Колодич найняв для роботи по будинку.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини