Головна Новини Світ Росія У МЗС РФ назвали дві "червоні лінії" Росії щодо вступу України до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС РФ назвали дві "червоні лінії" Росії щодо вступу України до НАТО

Росія продовжує чекати від США та НАТО письмової відповіді на російські пропозиції "з безпеки"

14 січня 2022, 13:03
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив про дві "червоні лінії" для Кремля у питанні приєднання України до Північноатлантичного Альянсу (НАТО). Однією з них російський урядовець називає появу НАТО на кордонах Росії. Про це пише РБК-Україна, посилаючись на "РИА Новости".

У МЗС РФ назвали дві "червоні лінії" Росії щодо вступу України до НАТО

Сергій Лавров - фото з відкритих джерел

"Категорично неприйнятною є поява Альянсу на російських кордонах, це справжня "червона лінія". Навіть якщо Україна не вступить до НАТО, поява там ударних озброєнь і військових баз США на Азовському морі — це друга "червона лінія"", — сказав голова МЗС РФ.

Зазначимо, що після серії переговорів Лавров заявив, що у РФ чекають від НАТО та США письмової відповіді на пропозиції "безпеки" від Росії. Однією з них є нерозширення Альянсу на Схід, а значить виключення подальшого приєднання України до НАТО. Аналогічна позиція прозвучала з вуст спікера Кремля Дмитра Пєскова. Багато експертів вважають, що Росія висунула нездійсненні вимоги та Захід не погодиться на них. Які висновки варто зробити на цьому етапі переговорів – читайте у матеріалі.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" також писало, що голова Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров не виключив появи російських військ на території Латинської Америки. Своєю чергою у Сполучених Штатах Америки готові дати рішучу відповідь, якщо у Кремлі все ж таки вдадуться до розміщення військової інфраструктури на Кубі та у Венесуелі. Профільні експерти розповіли, чи не призведе ситуація, що склалася навколо США та Росії, до повторення Карибської кризи 1962 року та чи варто чекати деескалації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

14 січня 2022, 20:12

Тю! А при чем здесь Украина?! Украина и не собиралась в НАТО, это же россия ее заставила, напав!


Новини