Головна Новини Світ Росія У МЗС РФ назвали Молдову "додатком київського режиму", Кишинів відповів
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС РФ назвали Молдову "додатком київського режиму", Кишинів відповів

Міністерство закордонних справ Молдови заявило, що Кишинів продовжить надавати українським друзям усю можливу допомогу

26 серпня 2023, 11:07
Поділіться публікацією:

Спікер російського МЗС Марія Захарова заявила, що Молдова перетворюється на "логістичний додаток київського режиму". Міністерство закордонних справ Молдови відреагувало на цю заяву. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "NewsMaker".

У МЗС РФ назвали Молдову "додатком київського режиму", Кишинів відповів

Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Традиційно під час свого спічу Марія Захарова розповіла про те, як бачить Москва події, які відбуваються в Україні. Також підопічна Лаврова розповіла, що нібито активно обговорюється "питання доставки через територію Молдови військових вантажів" до України.

Марія Захарова зазначила, що все більш очевидним стає те, що світ спостерігає "послідовне перетворення Молдови на логістичний додаток київського режиму", про що, за словами Захарової, Кремль неодноразово попереджав Кишинів.

У МЗС Молдови відреагували на слова Марії Захарової, зазначивши, що Молдова є і залишається вірним другом України, тому продовжить надаватися всіляку допомогу та підтримку українському народу.

"Ми засуджуємо помилкові заяви, зроблені нещодавно представником МЗС Росії. Нейтралітет нашої країни не означає ізоляцію. Влада розвиває партнерські відносини з організаціями та державами для збереження миру та безпеки країни", – йдеться в офіційній заяві МЗС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у південноафриканському Йоганнесбурзі завершився саміт БРІКС (Китай, Росія, Бразилія, Південна Африка та Індія), який побоявся відвідати російського диктатора Путін, надіславши разом себе главу МЗС Лаврова. До організації, яку Китай та Росія бачать противагою Заходу, запросили шість нових країн – Іран, Єгипет, Саудівську Аравію, Ефіопію, Аргентину та ОАЕ. А у спільній декларації БРІКС російсько-українську війну по російсько-китайській кальці назвали "конфліктом в Україні", закликаючи шукати дипломатичні шляхи вирішення. Як можна оцінити результати саміту, виходячи з наявної інформації? Чи є перспективи цього об'єднання, в тому числі, за рахунок його розширення? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини