Головна Новини Світ Росія У МЗС РФ назвали Придністров’я російською територією: що означає нова скандальна заява Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС РФ назвали Придністров’я російською територією: що означає нова скандальна заява Кремля

У Росії продовжують нагнітати ситуацію довкола невизнаного регіону на території Молдови

24 лютого 2023, 17:54 comments1714
Поділіться публікацією:

24 лютого МЗС РФ опублікувало нову заяву, в якій заявило про так звану "концентрацію українських військових на кордоні з Придністров'ям". Відтак у Кремлі пригрозили, що будуть використовувати будь-які засоби для захисту цієї “республіки”, яку назвали еквівалентна території Російська Федерація

У МЗС РФ назвали Придністров’я російською територією: що означає нова скандальна заява Кремля

У РФ вважають Придністров’я російською територією (фото з відкритих джерел)

Заяву Кремля цитують румунські ЗМІ.

“Ми попереджаємо США, НАТО та їхніх українських наближених не вдаватися до авантюрних дій.  Ми рішуче підтримуємо вирішення будь-якого питання політико-дипломатичним шляхом”, — цинічно заявили російські дипломати.

Але МЗС Росії пригрозило, що “армія РФ дасть відповідь на провокації”, і пообіцяло забезпечити “захист наших співвітчизників у Придністров’ї”. 

“Будь-які дії, які будуть становити для них небезпеку, будуть розцінюватися, відповідно до міжнародного права, як напад на Російську Федерацію", — йдеться в заяві МЗС РФ.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про демілітаризацію Придністров'я. Російські війська мають залишити Придністров'я, а сам регіон має бути демілітаризований. Про це заявив новий прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан. Народний депутат Верховної Ради VIII та IX скликань Олексій Гончаренко впевнений, що риторика Кишинева посилилася після того, як там зрозуміли – наступною після України буде Молдова. Олексій Гончаренко зазначає, що Молдова довго намагалася залишатися нейтральною. Але всьому є межа. Екс-народний депутат, голова Центру дослідження політичних цінностей, автор та ведучий телепрограми "Остання барикада", історик Олександр (Олесь) Доній звертає увагу, що зміцнення риторики керівництва Молдови несподівано збіглося з потужним візитом президента США до Києва.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини