Головна Новини Світ Росія У МЗС РФ сказали, чому їхні маріонетки Малі та Нігер розірвали дипломатичні відносини з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС РФ сказали, чому їхні маріонетки Малі та Нігер розірвали дипломатичні відносини з Україною

Захарова заявила, що нібито країни Африки почали усвідомлювати "терористичну сутність" України

9 серпня 2024, 19:15
Поділіться публікацією:

У МЗС РФ відреагували на інформацію про те, що Малі та Нігер вирішили розірвати дипломатичні відносини з Україною. Як заявила офіційний представник міністерства закордонних справ країни-агресора Марія Захарова, країни Африки нібито почали усвідомлювати "терористичну сутність" українського уряду.

У МЗС РФ сказали, чому їхні маріонетки Малі та Нігер розірвали дипломатичні відносини з Україною

Марія Захарова

"Москва не раз звертала увагу міжнародної спільноти на відповідні факти", — заявила речник російського МЗС.

При цьому Захарова стверджує, що після розриву взаємин Київ нібито продовжує нарощувати свою "терористичну активність". За словами представника МЗС, про це говорять удари, що продовжуються, по російській території і мирним жителям. У зв'язку з цим Росія планує й надалі порушувати в ООН та на інших майданчиках тему рішень уряду України, наголосила Захарова.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що перехідний уряд Республіки Малі звинуватив Україну в підтримці повстанців-туарегів, які нещодавно розбили російських найманців ПВК "Вагнер" та малийських військових. У Бамако вважають, що дії української влади стали порушенням суверенітету Малі, які виходять за межі іноземного втручання та нібито є явною агресією, тому Малі оголосило про рішення розірвати дипломатичні відносини з Україною.

При цьому міністерство закордонних справ України назвало рішення Республіки Малі розірвати дипломатичні відносини з Києвом поспішним та недалекоглядним. У МЗС заявили, що Україна дотримується міжнародного права, а за рішенням Малі може ухвалити необхідні дипломатичні рішення. У МЗС України рішуче відкинули всі звинувачення Малі, вказавши, що Київ беззастережно дотримується норм міжнародного права, непорушності суверенітету та територіальної цілісності інших країн.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини