Головна Новини Світ Росія У МЗС РФ стверджують, що пропозиції Москви щодо мирного договору вже у Києві
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС РФ стверджують, що пропозиції Москви щодо мирного договору вже у Києві

Глава МЗС РФ Лавров каже, що Захід навмисне утримує Зеленського від перемир'я з Росією

27 травня 2022, 07:20 comments2183
Поділіться публікацією:

У Росії знову заявили про переговори з Україною, які гальмуються не стільки з вини України, скільки з вини Заходу. Це нібито Захід продовжує тиснути на президента України Володимира Зеленського, вимагаючи від нього, щоб він і надалі відмовлявся від досягнення будь-яких угод із Росією та був непоступливим. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "Russia Today Arabic" висловив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

У МЗС РФ стверджують, що пропозиції Москви щодо мирного договору вже у Києві

Сергій Лавров. Фото: GETTY IMAGES

Глава МЗС РФ нагадав, що в одній зі своїх недавніх публічних заяв президент України заявив, що він готовий сісти за стіл переговорів з російською стороною, але при цьому він наголосив на тому, що готовий розмовляти про мир в Україні тільки особисто з президентом Росії Володимиром Путіним. Другий момент, на якому акцентував увагу Зеленський, стосувався того, що Україна має брати участь у переговорах без посередників і лише тоді, коли російські війська відійдуть на позиції, які посідали до 24 лютого. Далі Лавров назвав таку позицію України такою, яку неможливо сприймати серйозно.

На думку російського міністра, така непоступливість Зеленського продиктована позицією Заходу.

Також Сергій Лавров заявив, що, починаючи з 29 березня з боку Києва, немає жодного прогресу в питанні опрацювання мирного договору, враховуючи ті пропозиції, які озвучила і зрадила українській стороні Росія.

Далі глава МЗС Росії використав заїжджену методичку російської пропаганди про те, що війну проти України Росії довелося розпочати вимушено через те, що нібито росіяни отримали інформацію про те, що Україна готує військову операцію на Донбасі, щоб силою повернути цю частину своєї території.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у МВС пояснили, навіщо Лукашенко раптом вирішив провести "навчання" на кордоні з Волинню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини