Головна Новини Світ Росія У МЗС РФ відреагували на мирний план Зеленського щодо припинення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС РФ відреагували на мирний план Зеленського щодо припинення війни

Сергій Лавров образився, що до Швейцарії не запросили Росію для обговорення миру в Україні

27 лютого 2024, 14:58
Поділіться публікацією:

Український мирний план, який готується Офісом президента за участю світових лідерів, насправді є ультиматумом Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

У МЗС РФ відреагували на мирний план Зеленського щодо припинення війни

Сергій Лавров. Фото: з відкритих джерел

"Щодо підготовки конференції у Швейцарії, так, я звернув увагу на його заяву, що конференція буде без запрошення Росії. Його глава адміністрації Єрмак теж цю думку висловлював, що ми зараз зберемося у Швейцарії, все вирішимо, відшліфуємо, доведемо до розуму формулу миру Зеленського, а потім передамо її Росії. Але Зеленський сказав, що це не буде вважатися переговорами. Нормальна людина розуміє, що мається на увазі ультиматум", — висловився Сергій Лавров.

При цьому глава МЗС Росії не став додатково оцінювати вимоги України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після путінського інтерв'ю американському журналісту Такеру Карлсону, здавалося б, будь-якій розсудливій людині зрозуміло, що вести переговори з шаленим господарем Кремля – немає сенсу. На цьому акцентує той самий канцлер Німеччини Олаф Шольц, закликаючи зробити все можливе, щоби підтримати Україну. Спікер Кремля Дмитро Пєсков також вкотре дає зрозуміти, що переговори можливі лише, якщо Україна визнає "цілком іншу реальність" (тобто відмовиться від окупованих росіянами територій – і навіть тих, що їм не вдалося захопити). При цьому тема переговорів постійно спливає у висловлюваннях різних політиків, чиновників, глав держав. Сам Путін періодично скаржиться, що з ним не хочуть домовлятися, а він нібито готовий. Які перспективи та варіанти переговорного кейсу? Чи можливий він – у тому чи іншому вигляді – цього року? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 лютого 2024, 15:02

Ультиматум корумпованого юдейського Фюрера!


Новини