Головна Новини Світ Росія У Польщі б'ють на сполох через брак ресурсів для України: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі б'ють на сполох через брак ресурсів для України: про що йдеться

Росія перевела свою промисловість на воєнні рейки й виробляє більше

24 грудня 2023, 20:40
Поділіться публікацією:

Керівник  Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський  наголосив про  те, що необхідно терміново  збільшити  виготовлення боєприпасів та  озброєння для  потреб України.

У Польщі б'ють на сполох через брак ресурсів для України: про що йдеться

Радослав Сікорський (фото з відкритих джерел)

"Що Україні потрібно – це техніка та боєприпаси. Як Захід – Євросоюз плюс США – ми у 20 разів багатші за Росію, але Росія перевела свою промисловість на воєнні рейки й виробляє більше. А війни виграються не тактичними битвами, як в Бахмуті чи зараз в Авдіївці, а виробництвом", – зазначив  Сікорський  в інтерв'ю TVN24.

Як стверджує  міністр,  країни Заходу  поки що з цим не справляються. Він зазначив, що буде  говорити з очільницею  міністерства промисловості Марженою Чарнецькою про те, щоб  збільшити виробництво техніки та боєприпасів. Сікорський продовжив, що  в Україні є  унікальні компетенції в ракетних і безпілотних технологіях, і  польські підприємства  могли б  бути майданчиком для виробництва.

"Зараз такої промислової співпраці з Польщею практично немає, але вона повинна бути", – переконаний   польський посадовець.

За його словами, причина проблеми не скільки в  коштах, скільки в  наявності виробничих потужностей, бо  "Європа не тільки роззброїлася, а й деіндустріалізувалася".

"І це потрібно компенсувати якомога швидше... Якщо Путін виграє цю війну, усі наші проблеми чи суперечки стануть мікроскопічними порівняно з такою катастрофою", – завершив  Радослав Сікорський.

Нагадайте, що "Коментарі" писали про те, що генерал США Годжес назвав винних у невдалому контрнаступі України. Колишній головнокомандувач армією США в Європі генерал Бен Годжес вважає, що західні партнери України винні у невдалих результатах контрнаступу, а не сама Україна чи її армії. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини