Головна Новини Світ Росія У Путіна хочуть провести вибори на окупованих територіях: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна хочуть провести вибори на окупованих територіях: що відомо

Поки що остаточне рішення Москвою не прийнято, але вже називається вересень 2023 року, як місяць, коли окупанти зібралися проводити чергове "волевиявлення"

26 грудня 2022, 15:30
Поділіться публікацією:

Після фарсу з "референдумами" війна, що тривала, в Україні для Кремля не перешкода провести нове "волевиявлення" на анексованих українських територіях. Цього разу Путін націлився на проведення регіональних виборів. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на "Відомості".

У Путіна хочуть провести вибори на окупованих територіях: що відомо

У Кремлі визначились, коли проведуть вибори на анексованих теренах України. Фото: GettyImages

Зокрема, один із варіантів передбачає скорочення термінів виборчих дій на третину, розповів співрозмовник "Відомостей".

"За законом рішення про призначення регіональних виборів має бути ухвалене раніше ніж за 100 днів і не пізніше ніж за 90 днів до дня голосування. Ці терміни можуть скоротитись у разі повторних чи дострокових виборів", — пише видання.

За словами джерела ЗМІ, розглядається можливість використовувати одну із цих норм або внести поправку, щоб розпочати передвиборчу кампанію у липні.                                                            

Інший співрозмовник видання заявив, що для проведення виборів можна внести поправки до закону про воєнний стан. Третє джерело сказало, що "поки такі поправки не розробляються".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у російському місті Енгельс Саратовської області в районі військового аеродрому було оголошено повітряну тривогу і пролунали вибухи. Цей аеродром уже був атакований дроном 5 грудня – перед масованим ракетним ударом росіян територією України. Останнім часом почастішали випадки подібних поразок, а також різноманітних пожеж у країні-агресорі. Що це говорить? До чого може призвести? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини