Головна Новини Світ Росія У Путіна не шкодують грошей на війну: скільки пропонують контрактнику, який приведе друга
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна не шкодують грошей на війну: скільки пропонують контрактнику, який приведе друга

За інформацією ISW, російські військкомати пропонують $1150 людині, яка приведе друга

22 липня 2024, 07:35 comments1401
Поділіться публікацією:

У країні-агресорі вигадали нестандартні грошові стимули для контрактної служби у збройних силах: людині, яка приведе свого друга у військкомат, пропонують 100 000 рублів (близько 1150 доларів). Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інститут вивчення війни (ISW).

У Путіна не шкодують грошей на війну: скільки пропонують контрактнику, який приведе друга

Гроші. Фото: з відкритих джерел

За інформацією військових аналітиків, голова Ярославської області Михайло Євраєв оголосив про нову ініціативу, яка пропонує 100 000 рублів (близько 1150 доларів) кожній людині, яка приведе свого друга у військкомат, якщо та підпише контракт із Міністерством оборони (МО) Росії на проходження військової служби .

Республіка Татарстан також розпочала подібну ініціативу з 11 липня. Заступник голови Комітету Державної думи Росії з державного будівництва та законодавства Юрій Синельщиков заявив, що цей новий механізм призову є ризикованим і що росіяни можуть зловживати цією системою, особливо якщо інші суб'єкти федерації ухвалять такі механізми.

Юрій Синельщиков закликав закріпити цей механізм у російському законодавстві та висловив стурбованість щодо того, чи зможуть суб'єкти федерації забезпечити фінансування подібних ініціатив.

Крім цього, повідомляється, що російські війська розробляють та формалізують спеціальність військового мотоцикліста, ймовірно, у відповідь на збільшення кількості ударів українських безпілотників та повітряної розвідки, що змушує російські війська використовувати невеликі та швидкі транспортні засоби для логістики та перевезень на фронті.

Російські джерела заявили 21 липня, що російська 5-та мотострілецька бригада (1-й армійський корпус "ДНР") створює власну військово-мотоциклетну школу і інші російські бригади також займаються цим питанням "на високому рівні".

Читайте також на порталі "Коментарі" – замість росіян воюють інші: кого Путін за щедрі виплати відправляє на війну в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини