Головна Новини Світ Росія У Путіна не все стабільно: британська розвідка розповіла, чому Росії доведеться затикати дірки у бюджеті
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна не все стабільно: британська розвідка розповіла, чому Росії доведеться затикати дірки у бюджеті

У Міноборони Британії прогнозують, що Кремлю треба буде зменшити внесок до Фонду національного добробуту, збільшити податки всередині країни та збільшити борг

5 лютого 2024, 13:25
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", військові фахівці британської розвідки вважають, що Росії доведеться зменшити внесок до Фонду національного добробуту, який вона все більше використовує для фінансування війни проти України, та вдаватися до заходів, які можуть загальмувати її економічне зростання.

У Путіна не все стабільно: британська розвідка розповіла, чому Росії доведеться затикати дірки у бюджеті

Бюджету Росії. Фото: з відкритих джерел

Британські експерти сумніваються, що Росії вдасться досягти запланованої мети доходів у бюджеті на 2024 рік. Ймовірно, російському уряду знадобляться інші заходи щодо фінансування своїх витрат.

Як зазначається, російський уряд має амбітні плани збільшити витрати на 26% у 2024 році. Ці плани спираються на очікування зростання доходів на 22% з тим, що доходи від нафти і газу зростуть майже на 25%.

"Схоже, що уряду треба буде зменшити внесок до Фонду національного добробуту, збільшити податки всередині країни та збільшити борг, щоб фінансувати заплановані витрати", – йдеться у огляді.

Британські аналітики стверджують, що така політика майже напевно негативно позначиться на економіці у середньо- та довгостроковій перспективі у вигляді збереження інфляційного тиску та стримування економічного зростання.

У Міноборони Британії також звертають увагу на те, що Фонд національного добробуту нібито призначений для забезпечення добробуту російського народу, але все більше використовується для фінансування російського вторгнення в Україну, тоді як вартість його активів впала на 10% у 2023 році.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому лютий критично важливий місяць для України: які очікування від рішень союзників. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини