Головна Новини Світ Росія У Путіна розповіли, чи може США приєднатися до переговорів по Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна розповіли, чи може США приєднатися до переговорів по Донбасу

У Кремлі вважають, що Штати можуть стати учасниками переговорів, якщо будуть підтримувати «Мінські угоди»

16 червня 2021, 18:33
Поділіться публікацією:

Поки в швейцарській Женеві добігає кінця очікуваний багатьма президентський саміт американського і російського лідерів, представники делегацій виступають із короткими заявами.

У Путіна розповіли, чи може США приєднатися до переговорів по Донбасу

Заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак. Фото з відкритих джерел

Так, за словами заступника голови адміністрації президента РФ Дмитра Козака, у Росії не виступають категорично проти приєднання Сполучених Штатів до переговорів з питань Донбасу. ІІнформацію повідомляє пропагандистський ресурс ТАСС.

Дмитро Козак вважає, що представники США можуть допомогти процесу вирішення конфлікту. Разом із цим помічник Путіна зазначає, що в будь-яких рішеннях слід користуватися винятково "людською логікою", а не чиїмись політичними уподобаннями.

Головним пунктом, який би міг сприяти приєднанню американських дипломатів до переговорів щодо війни в Україні, Козак називає підтримку виконання "Мінських угод". За словами російського політика, нинішня адміністрація Білого дому в принципі демонструє прихильне ставлення до цього документа.

Також Козак, згідно повідомлень росЗМІ, підкреслив, що в Кремлі українській стороні пропонували звернутися до Ради безпеки ООН. Таку "пораду" російський чиновник пов'язав із регулярними заявами офіційного Києва про те, що виконання "Мінська" є неможливим. За словами Дмитра Козака, в ООН могли б розглянути пропозиції при їх наявності і, ймовірно, виправити текст домовленостей.

Коли може відбутися чергова зустріч представників "нормандського формату", Дмитро Козак не відповів. Політик лише мимохідь зауважив, що міжнародні партнери натякали на можливу зміну умов ведення переговорів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як буде розвиватися ситуація в окупованих Криму і ОРДЛО після завершення зустрічі Байдена і Путіна. Яку думку висловив один з українських нардепів, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, хто, на думку експерта, здатний зупинити військові дії на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини