Головна Новини Світ Росія У Путіна відреагували на вимоги України, щоб розблокувати переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна відреагували на вимоги України, щоб розблокувати переговори

Сергій Лавров назвав "вимоги України неадекватними"

15 листопада 2022, 12:24 comments4830
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Росії Сергій Ларов, які представляють російську делегацію на саміті G20, заявив, що вимоги України для відновлення мирних переговорів та припинення війни "неадекватні". Як передає видання "Коментарі", слова російського міністра наводить пропагандистське інформагентство "РІА Новини".

У Путіна відреагували на вимоги України, щоб розблокувати переговори

Сергій Лавров. Фото: з відкритих джерел

"З виступу Зеленського на G20 слідує висновок, що жодних порад Заходу про переговори з Росією він не слухає", – заявив Сергій Лавров.

За його словами, Росія хоче побачити, що Захід і президент України реалістичніше дивитимуться на переговорний процес. Також глава МЗС РФ озвучив раніше поширену Кремлем тезу про те, що чим довше Україна відкладатиме переговори і виставлятиме нереалістичні їхні умови, тим складніше буде домовлятися.

Сергій Лавров назвав чутками повідомлення про те, що США готують переговори щодо України. Нібито Росія жодних пропозицій від Вашингтона не отримувала.

Висловився про можливі переговори і речник президента Росії Дмитро Пєсков. Він в інтерв'ю "РИА Новости" заявив, що "де-факто та де-юре Україна не може і не хоче вести переговори, спецоперація продовжуватиметься".

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні затягується: чого чекати у найближчому майбутньому – чи вщухнуть бойові дії з наближенням зими.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент Володимир Зеленський, звертаючись до учасників саміту "Великої двадцятки" (G20) в онлайн форматі, заявив, що Київ погодиться на світ, коли Росія виведе свої війська за межі території України та заплатить за завдану шкоду. Він також закликав G20 виключити РФ зі свого складу, а міжнародне співтовариство – "зацементувати ключові елементи післявоєнної архітектури безпеки", які унеможливлять повторний наступ з боку Росії. Головком ЗСУ Валерій Залужний також наголосив, що Україна продовжить боротися і не прийме жодних переговорів із РФ, доки росіяни не покинуть українську землю. Про що говорять дані заяви , а також низка інших, які вже озвучені під час саміту G20? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/185490
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини