Головна Новини Світ Росія У Путіна висунули вимоги до України: обіцяють моментально зупинити війну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна висунули вимоги до України: обіцяють моментально зупинити війну

За словами Кремля, усі вимоги були сформульовані та передані під час перших двох раундів переговорів

7 березня 2022, 16:41 comments7740
Поділіться публікацією:

Росія повідомила Україні, що готова припинити військові дії "за мить", якщо Київ виконає перелік умов, заявив у понеділок, 7 березня, речник Кремля. Про це повідомляє Reuters.

У Путіна висунули вимоги до України: обіцяють моментально зупинити війну

Дмитро Пєсков - фото з відкритих джерел

Дмитро Пєсков заявив, що Москва вимагає від України припинити військові дії, змінити конституцію, щоб закріпити нейтралітет, визнати Крим територією Росії та визнати сепаратистські республіки Донецьк і Луганськ незалежними державами.

Це була найвідвертіша заява Росії щодо умов, які вона хоче нав’язати Україні, щоб зупинити те, що вона називає своєю "спеціальною військовою операцією", яка триває вже 12-й день.

Пєсков сказав Reuters у телефонному інтерв'ю, що Україна знає про умови: "І їм сказали, що все це можна зупинити за мить".

Прес-секретар Кремля наполягав, що Росія не прагне пред'являти будь-яких подальших територіальних претензій до України, і назвав "неправдою" те, що РФ вимагає передати Київ.

"Ми дійсно закінчуємо демілітаризацію України. Ми її закінчимо. Але головне, щоб Україна припинила свої військові дії. Вони повинні припинити свої військові дії, і тоді ніхто не буде стріляти", — сказав Пєсков.

Щодо питання нейтралітету Пєсков сказав: "Вони мають внести зміни до Конституції, згідно з якими Україна відкине будь-які цілі вступу в будь-який блок".

Пєсков додав: "Ми також говорили про те, що вони повинні визнати Крим російською територією, а Донецьк і Луганськ – незалежними державами. І все. За мить це припиниться".

Вимоги Росії були викладені, коли делегації Росії та України готувалися зустрітися в понеділок, 7 березня, для третього раунду переговорів, спрямованих на припинення війни Росії проти України.

"Це не ми захоплюємо Луганськ і Донецьк у України. Донецьк і Луганськ не хочуть бути частиною України. Але це не означає, що вони повинні бути знищені в результаті. В іншому Україна — незалежна держава, яка буде жити як хоче, але в умовах нейтралітету", — сказав Пєсков.

За його словами, усі вимоги були сформульовані та передані під час перших двох раундів переговорів між російською та українською делегаціями, які відбулися минулого тижня.

"Ми сподіваємося, що все пройде добре, і вони відреагують належним чином", – сказав Пєсков.

За його словами, Росія була змушена вжити рішучих дій, щоб примусити Україну до демілітаризації, а не просто визнати незалежність відколотих регіонів.

Це було зроблено для того, щоб захистити 3 мільйони російськомовного населення цих республік, яким, за його словами, загрожують 100 тисяч українських військових.

"Ми не могли їх просто впізнати. Що ми збиралися робити зі 100-тисячною армією, яка стояла на кордоні Донецька та Луганська, яка могла атакувати будь-якої миті. Їм весь час привозили зброю США та Великобританії", — сказав Пєсков.

Напередодні російського вторгнення Україна неодноразово і рішуче заперечувала твердження Москви про те, що вона збирається розпочати наступ, щоб повернути сепаратистські регіони силою.

Пєсков сказав, що Росії також довелося діяти перед обличчям загрози з боку НАТО, заявивши, що "лише питання часу", коли Альянс розмістить ракети в Україні, як це було в Польщі та Румунії.

"Ми просто зрозуміли, що більше не можемо з цим миритися. Ми повинні були діяти", – сказав Пєсков.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Росія запропонувала евакуйовувати українців до себе: Україна відреагувала на пропозицію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ы

8 березня 2022, 07:59

huilo, піськов, ви трупи, скоро вас утилізують Українські військові.


Новини