Головна Новини Світ Росія У Путіна висунули Заходу ультиматум, без виконання якого Європа не отримає газ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна висунули Заходу ультиматум, без виконання якого Європа не отримає газ

Росія розпочала прямий шантаж Заходу та висунула умови прокачування газу через "Північний потік"

5 вересня 2022, 16:15 comments4790
Поділіться публікацією:

Питання постачання російського газу трубопроводом "Північний потік" буде порушено доти, доки не буде знято західні санкції. Як передає видання "Коментарі", про це прес-секретар президента РФ Пєсков заявив журналістам, пише російський "Інтерфакс".

У Путіна висунули Заходу ультиматум, без виконання якого Європа не отримає газ

Дмитро Пєсков. Фото з відкритих джерел

Дмитро Пєсков заявив, що санкції – це головна проблема, через що прокачування газу через "Північний потік" фактично призупинено. Західні держави, включаючи Німеччину та Великобританію, ввели санкції проти низки компаній і через це нормальне прокачування газу стало неможливим.

"Проблеми в прокачуванні виникли через санкції, які ввели проти нашої країни і проти низки компаній західні держави, включаючи Німеччину і Великобританію. Інших причин, які призвели б до проблем з прокачуванням, не існує", — сказав Пєсков журналістам.

За словами Пєскова, сьогодні фактично працює лише один агрегат, який дозволяє прокачувати газ до Європи, але й той дає збої, через що прокачування газу доводиться зупиняти.

Прес-секретар Путіна натякнув на те, що, поки діятимуть санкції, неможливо проводити нормальне техобслуговування агрегатів та вузлів, які забезпечують постачання газу до Європи. Поки що доводиться сподіватися на один агрегат, але той може бути виведений з ладу у разі поломки. Без зняття західних санкцій усунути поломку не вдасться, попередив Пєсков.

За словами рупора Кремля, санкції Заходу призвели до того, що Росія може постачати газ до Європи лише по одному агрегату, який також потребує своєчасного технічного обслуговування.

Читайте на порталі "Коментарі" — президент України прямо натякнув на звільненні Криму: коли це може статися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.interfax.ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини