Головна Новини Світ Росія У Путіна визнали, що обміняли важливого агента ФСБ: про кого йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна визнали, що обміняли важливого агента ФСБ: про кого йдеться

Кремль хвалиться тим, що Красіков повернувся на Батьківщину

2 серпня 2024, 15:42 comments16970
Поділіться публікацією:

Вадим Красіков, який убив у Німеччині чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі, є агентом Федеральної служби безпеки РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє "Інтерфакс".

У Путіна визнали, що обміняли важливого агента ФСБ: про кого йдеться

Дмитро Пєсков. Фото: з відкритих джерел

"Красиков є співробітником Федеральної служби безпеки. Він служив в "Альфі". Цікаво, що коли він служив в "Альфі", то служив разом із кількома співробітниками охорони президента (російського диктатора Володимира Путіна – ред.)", — зазначив Дмитро Пєсков.

За його словами, вчора охоронці глави Кремля привітали Красікова після його повернення до Росії з Німеччини.

Також Дмитро Пєсков уточнив, що Росія внаслідок обміну ув'язненими повернула і одного співробітника Головного розвідувального управління.

При цьому, як додав прес-секретар президента РФ, Артем та Ганна Дульцеви, яких звільнили з-під ув'язнення у Словенії, були розвідниками-нелегалами.

Цікаво, що вчора російський диктатор Володимир Путін обіцяв нагородити всіх, кого вдалося повернути до Росії через обмін, оскільки вони "не порушили присягу".

Читайте також на порталі "Коментарі" — 1 серпня між Росією та низкою країн Заходу було проведено обмін ув'язненими, під час якого було звільнено путінського кілера та колишнього співробітника ФСБ Вадим Красіков. У західних спецслужбах припускають, що між ним та російським диктатором Володимиром Путіним у минулому був тісний зв'язок. Про це пише німецький таблоїд "Bild".

У матеріалі йдеться, що Красіков міг брати участь у вбивстві Анатолія Собчака. Крім того, кілер може мати "знання, небезпечні для Кремля".

""Російський диктатор міг побоюватися, що Красіков розкриє важливу інформацію, якщо залишиться в німецькій в'язниці – з помсти російському режиму, який не робить усе для його звільнення, або щоб укласти угоду з владою Німеччини. Є підозра, що Красіков міг зіграти роль у приході Путіна до влади. Вважається, що в 1990-ті роки він працював на Анатолія Собчака та його заступника і вживав заходів проти їхніх політичних опонентів. Однак у лютому 2000 року, через кілька тижнів після вступу Путіна на посаду президента, Собчак раптово помер", – йдеться в матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини