Головна Новини Світ Росія У Путіна вперше прокоментували поразку в Харківській області: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна вперше прокоментували поразку в Харківській області: подробиці

У Харківській та Донецькій областях продовжується звільнення населених пунктів від російських загарбників

12 вересня 2022, 16:42 comments2900
Поділіться публікацією:

Дмитро Пєсков  вперше відреагував на успішний контрнаступ української армії на Харківщині, який в РФ називають "перегрупуванням військ". Про це пишуть російські ЗМІ.

У Путіна вперше прокоментували поразку в Харківській області: подробиці

Дмитро Пєсков (фото з відкритих джерел)

Речник Путіна, відповідаючи на запитання про те, як Путін відреагував на перегрупування сил, відповів, що йому все доповідають, а "спеціальна військова операція" буде тривати до кінця.

"Зрозуміло, все, що відбувається, будь-які дії військових під час СВО  доповідають верховному головнокомандувачу. Інакше й бути не може у ході СВО. Він перебуває у цілодобовому зв'язку і з міністром оборони, і з воєначальниками.  СВО триває і продовжуватиметься до досягнення тих цілей, які спочатку були поставлені", — сказав Пєсков.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що американські експерти аналізують контрнаступ ЗСУ. Українські війська здобули важливу оперативну перемогу й відвоювали майже всю Харківщину. Звільнення Ізюма поховало плани Росії окупувати весь Донбас. Це не завершить війну, але схилило терези на користь України. Так оцінює ситуацію на фронті Американський інститут вивчення війни (ISW). В останньому аналізі ISW, експерти наголошують, що швидка українська кампанія була добре спланована та вміло проведена. Було докладено зусиль, щоб максимально підвищити ефективність систем озброєнь, переданих Україні Заходом, таких як пускові установки HIMARS, одночасно відволікаючи увагу Росії інформацією про контрнаступ на півдні. Інститут вивчення війни повідомляє, що українські війська відбили у росіян місто Ізюм в Харківській області. Це означає, що заявлені Кремлем цілі на нинішньому етапі війни проваляться, і Росія не зможе окупувати всю Донецьку область, оцінюють експерти.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини