Головна Новини Світ Росія У Путіна заявили, що Росія погодилася на черговий «жест доброї волі»
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна заявили, що Росія погодилася на черговий «жест доброї волі»

Дмитро Пєсков вважає, що згода Росії продовжити зернову угоду - це "жест доброї волі"

14 березня 2023, 12:38 comments4461
Поділіться публікацією:

Зернова угода була продовжена на 60 днів та на колишніх умовах. Про це сказав заступник глави МЗС РФ Олександр Грушко, повідомляє ТАРС у вівторок, 14 березня. При цьому речник президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав згоду Москви продовжити зернову угоду "жестом доброї волі з боку Росії".

У Путіна заявили, що Росія погодилася на черговий «жест доброї волі»

Дмитро Пєсков. Фото з відкритих джерел

Пєсков також висловив сподівання, що частину угоди щодо російського експорту буде виконано.

Олександр Грушко зазначив, що заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Вершинін, який веде цю угоду, вчора зробив заяву про згоду Кремля піти на продовження угоди. За його словами, Москва наполегливо добиватиметься, щоб зобов'язання, дані Росії "щодо виконання саме другого треку, а це зняття всіх санкцій – прямих та непрямих – для постачання сільськогосподарської продукції РФ на міжнародні глобальні ринки, було виконано.

Нагадаємо, зернову угоду було укладено у липні 2022 року та продовжено на 120 днів у листопаді. Його термін спливає вже цього тижня – 18 березня. Офіційний Київ активно виступав за продовження операції одразу на рік і пропонував розширити його дію на порт Миколаєва. Росіяни, займаючись відвертим шантажем, наполягали на тому, щоб із Росії було знято ще більше санкцій, які заважають російським виробникам торгувати у світі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — зернова угода під питанням: на які спекуляції йде РФ – чого досягає. Експерти детально проаналізували ситуацію під час ексклюзивного інтерв'ю нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Росія намагатиметься зірвати "зернове перемир'я": які є ризики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/196830
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини