Головна Новини Світ Росія У Путіна згадали про силу права та погрожують Заходу судами: що так стурбувало Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна згадали про силу права та погрожують Заходу судами: що так стурбувало Кремль

Путінський режим загрожує судами через використання заморожених активів РФ для України

6 лютого 2024, 08:37 comments5973
Поділіться публікацією:

Головний рупор Кремля, він же прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що, якщо Захід вирішить використовувати заморожені активи РФ, це буде глибоко незаконно і спричинить дуже довгі судові перспективи. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє російське інформагентство "Інтерфакс".

У Путіна згадали про силу права та погрожують Заходу судами: що так стурбувало Кремль

Дмитро Пєсков. Фото: з відкритих джерел

"У разі, якщо такі рішення будуть ухвалені, вони будуть глибоко незаконні, і вони матимуть і для тих, хто приймає ці рішення, і для тих, хто реалізує ці рішення, дуже довгі на багато десятиліть судові перспективи", — заявив прес- секретар Путіна.

Так Дмитро Пєсков прокоментував повідомлення про те, що країни G7 та ЄС обговорюють можливість використання заморожених активів ЦБ РФ як заставу з облігацій для фінансування України.

"Зрозуміло, РФ такі рішення оскаржуватиме. Ми захищатимемо наші інтереси, ми захищатимемо наші активи, незаконно заарештовані", — підкреслив спікер російського диктатора.

Використання заарештованих російських активів він назвав "зазіханням на чужу власність", яка підриває основи всієї економічної системи, зокрема тих, хто реалізовуватиме подібні рішення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Кремлі починають усвідомлювати, що заморожені після вторгнення в Україну закордонні активні на 300 млрд. доларів майже втрачені Росією. Втім, там готові подати судовий позов і вжити рішучих заходів у відповідь, пише Reuters. Також російський диктатор Володимир Путін підписав указ про виділення коштів на пошук, оформлення та юридичний захист закордонної нерухомості, що належить РФ, включаючи період часів СРСР та Російської імперії. Яка найімовірніша доля заморожених російських активів? Про що говорить путінський указ – чи будуть у нього реальні наслідки? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини