Головна Новини Світ Росія У РФ на тлі операції у Курську визнали очевидну річ, про яку в Україні знали давно
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ на тлі операції у Курську визнали очевидну річ, про яку в Україні знали давно

У Росії відкрито визнали, що відправляють своїх строковиків на війну

14 серпня 2024, 09:58 comments2110
Поділіться публікацією:

У терористичній Росії відбулося одне з важливих зрушень у публічній риториці після Курська, каже політолог Олексій Копитько. З його слів, тепер росіяни говорять про те, "а що такого, що строковики воюють? Воюють собі і нічого!".

У РФ на тлі операції у Курську визнали очевидну річ, про яку в Україні знали давно

Російські строковики

"Цю думку почали проштовхувати одразу з федеральних каналів. Локомотивом нового дискурсу стало алкобрєвно з лампасами – генерал-депутат Гурулєв. Спочатку він намагався засунути, що строковики тримають оборону і нікого не втратили. Але після відео з десятками полонених російських строковиків навіть найвідмороженіші воєнкори покрутили на його адресу пальцем біля скроні", — каже Копитько.

Але, за його словами, Гурулєва підтримав пропагандист Володимир Соловйов.

"Потім з усією генеральською прямотою Гурулєв влупив у Соловйова "а ось в Афганістані при СРСР контрактників не було, воювали строковиками!". І весь пропагандистський бомонд дружно закивав. Мовляв, це військовослужбовці, вони складали присягу. Нехай воюють!", — каже експерт.

При цьому, за його словами, краса строковиків у тому, що вони коштують набагато дешевше за найманців. Тобто зараз усіх строковиків, що є, спробують заштовхати на фронт, і весь осінній призов піде на фронт.

"Це частково вирішить проблему росармії із поповненням. Однак, за оцінками Блумберга, великі втрати штовхають Кремль на проведення мобілізації ще до кінця 2024 року", — додав експерт.

За його словами, росіянам, які не хочуть відправляти своїх дітей на смерть, треба щось думати прямо зараз, відеозвернення до диктатора Володимира Путіна нічого не вирішать, опозиція не допоможе.

"Біжіть. Або готуйтеся відбиватися. Тому що ця війна не йде в жодне порівняння ні з Афганістаном, ні з Чечнею. Комітети солдатських матерів мають включитися до, а чи не після. Буде пізно", — підсумував Копитько.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в РФ на захист Курської області наразі кидають тих, кого не шкода, зокрема термінових.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини