Головна Новини Світ Росія У РФ натякнули, що обстрілів громадянської інфраструктури України незабаром буде більше
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ натякнули, що обстрілів громадянської інфраструктури України незабаром буде більше

Донедавна країна-агресора мала менше 20 таких літаків

24 березня 2023, 18:00 comments15471
Поділіться публікацією:

Як повідомляє видання "Коментарі", в країні-агресорі заявили про нарощування виробництва стратегічних ракетоносців Ту-160М, які використовуються для ударів по цивільній інфраструктурі України. Плани щодо розширення випуску літаків озвучили на Казанському авіаційному заводі.

У РФ натякнули, що обстрілів громадянської інфраструктури України незабаром буде більше

У Росії будуватимуть нові Ту-160. Фото: із відкритих джерел

В опублікованому прес-релізі йдеться, що на підприємстві йде випуск модернізованих версій стратегічного ракетоносця Ту-160. На заводі уточнили, що відновити випуск літаків було вирішено одразу після наказу президента Росії Володимира Путіна.

"Оновлені літаки мають суттєво розширені бойові можливості, у них закладено значний потенціал. Подальший розвиток платформи дозволить використовувати її для нових видів озброєння, у тому числі й перспективних", – йдеться у прес-релізі.

Розроблений у 1970-х роках міжконтинентальний надзвуковий стратегічний бомбардувальник Ту-160 до теперішнього часу вже застарів. За даними з відкритих джерел, всього було випущено 35 екземплярів, включаючи 8 прототипів. Частину літаків було утилізовано.

У 2015 році Росія вирішила запустити у виробництво модернізовану версію літака – Ту-160М. З відкритих джерел відомо, що до кінця 2022 року було збудовано як мінімум один повністю новий Ту-160М і ще один модернізовано зі старої машини.

Вважається, що на 2017 рік Росія мала 16 старих Ту-160. Усі вони мають пройти модернізацію до Ту-160М. В останні місяці Росія активно використовувала ці ракетоносці для завдання ударів по цивільній інфраструктурі України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — якими будуть наслідки ордера на арешт Путіна – про що варто задуматись Сі Цзіньпіну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини