Головна Новини Світ Росія У РФ назвали умову щодо можливого повернення до "зернової угоди"
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ назвали умову щодо можливого повернення до "зернової угоди"

У МЗС Росії мають намір спочатку з'ясувати обставини зупинення дії "зернової угоди"

30 жовтня 2022, 20:42 comments2735
Поділіться публікацією:

У Міністерстві закордонних справ збираються спочатку з'ясувати обставини зупинення дії "зернової угоди". А потім розпочати обговорювати подальші кроки. Відповідну заяву зробив заступник глави МЗС РФ Андрій Руденко. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на РИА Новости.

 У РФ назвали умову щодо можливого повернення до "зернової угоди"

РФ висунула чергову умову для повернення в зернову угоду (фото з відкритих джерел)

"Спочатку потрібно з'ясувати обставини, тільки після цього можна говорити про подальші кроки", – заявив Руденко, відповідаючи на питання про можливість повернення Росії до угоди.

За словами російського дипломата, Росія розраховує на контакти з турецькою стороною на тему "зернової угоди" найближчим часом.

 Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що у Міноборони Туреччини зробили заяву про вихід суден з зерном з морських портів України. Транспортування української сільгосппродукції через Чорне море тимчасово призупинено через рішення РФ вийти із зернової угоди. У відомстві також повідомили, що очільник Міноборони Туреччини Хулусі Акар вже почав переговори з міжнародними партнерами, аби врегулювати ситуацію щодо зернової угоди. При цьому, росіяни все ще знаходяться у Спільному координаційному центрі (СКЦ) у Стамбулі.   У Мінінфраструктури України заявили, що експорт зерна мав проводитися за допомогою 218 суден, тепер рух заблокований.

Також "Коментарі" писали про те, що у НАТО звернулися до Росії з приводу зернової угоди. РФ варто терміново відновити дію зернової угоди, аби Україна відновила експорт своєї сільського господарської продукції. Відповідну заяву зробила прессекретар НАТО Оана Лунгеску. Лунгеску наголосила, що зернову угоду затвердили у Туреччині, відтак, її підтримують усі країни-члени НАТО.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/183869
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини