Головна Новини Світ Росія У РФ образилися на Вірменію: як це пов'язано з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ образилися на Вірменію: як це пов'язано з Україною

Кремль образився на Вірменію за її участь у саміті за формулою миру

2 листопада 2023, 16:27
Поділіться публікацією:

Росія взяла участь Вірменії у саміті за формулою миру в Мальті як "демонстративний антиросійський жест". Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробила представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова, яку цитує низка російських ЗМІ.

У РФ образилися на Вірменію: як це пов'язано з Україною

Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

"Якщо ви говорите про зустріч на Мальті... ми розглядаємо як демонстративний антиросійський жест офіційного Єревана", — висловилася Захарова.

Зокрема, речник МЗС РФ згадала ще один "антиросійський жест" з боку Єревана, коли до столиці України приїжджала дружина прем'єр-міністра Вірменії Ганна Акопян і передала тоді гуманітарну допомогу Україні. Також росіяни пам'ятають, як спікер Нацзборів Ален Симонян проводив переговори з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком у Дубліні. Не забули окупанти також, як прем'єр Нікол Пашинян зустрічався з президентом України Володимиром Зеленським у Гранаді та фотографувався на камеру, поживаючи українському лідерові руку.

"У Єревані, я думаю, мають усвідомлювати, що йдеться про демонстративне загравання з тими, хто агресивно протистоїть нашій країні. Викликає жаль, що нинішнє керівництво республіки цілеспрямовано, наполегливо руйнує наші союзницькі відносини", — заявила Марія Захарова.

Читайте також на порталі "Коментарі" – на Мальті протягом двох днів, 28 та 29 жовтня, проходив саміт за українською формулою миру. Після суботніх консультацій пройшли і недільні. За словами президента Володимира Зеленського, у заході взяли участь радники глав держав та диппредставники із 66 країн. Вперше участь у такій зустрічі (раніше були в Данії та Саудівській Аравії) взяла Вірменія – поки що союзник РФ з ОДКБ. Які висновки можна зробити зараз? Якою є можливість вийти на деякі переговори до кінця року? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини