Головна Новини Світ Росія У РФ плекати любов до Китаю будуть зі школи: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ плекати любов до Китаю будуть зі школи: про що мова

У Росії хочуть включити у шкільну програму китайську літературу

26 червня 2024, 23:10
Поділіться публікацією:

У Росії шкільна програма має передбачати вивчення китайської та арабської літератур, заявив голова Ради з прав людини при президентові Валерій Фадєєв.

У РФ плекати любов до Китаю будуть зі школи: про що мова

Росія зближається з Китаєм. Фото з відкритих джерел

"Я не проти європейської літератури, вона чудова. Але є Китай, є Індія, теж із великою літературою. Є велика середньовічна арабська поезія. Це взагалі вершина світової поезії", — сказав Валерій Фадєєв.

Як відомо, останнім часом російська влада активно переглядає шкільну програму, прибираючи з неї "шкідливі" матеріали та додаючи нові навчальні посібники, що відповідають актуальному політичному порядку денному.

Зокрема, у квітні Мінпросвіти РФ повідомило, що зі шкільної програми вилучили книжки про репресії часів Йосипа Сталіна та твори, що містять критику СРСР.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна заявила про готовність запросити на наступний саміт миру РФ – це головне досягнення саміту, який пройшов у Швейцарії, пише журнал Time. Видання наголошує, що на конференції стало очевидно, що "мрія Андрія Єрмака про глобальну коаліцію зруйнована". Time відзначає, що на саміт не прибув Китай, а Саудівська Аравія погодилася направити посла лише після того, як Володимир Зеленський в останній момент здійснив поїздку в королівство.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Україна втратила чимало можливостей для налагодження продуктивної співпраці з Китаєм, вважає політолог Євген Магда. "У нас відносини з Китаєм – це вектор профуканих можливостей. В українських посадовців не з’явилося розуміння Китаю. Ми не зуміли конвертувати у політичну співпрацю кілька років інтенсивного економічного партнерства з Китаєм", – наголосив Євген Магда. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини