Головна Новини Світ Росія У РФ продовжуються посадки колишніх чинів Міноборони: хто цього разу не догодив Кремлю
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ продовжуються посадки колишніх чинів Міноборони: хто цього разу не догодив Кремлю

У Росії влада заарештувала за шахрайство екс-заступника Шойгу

30 серпня 2024, 07:50 comments1816
Поділіться публікацією:

29 серпня російська влада заарештувала та звинуватила у шахрайстві в особливо великих розмірах колишнього заступника міністра оборони Росії, генерала армії Павла Попова. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті ISW.

У РФ продовжуються посадки колишніх чинів Міноборони: хто цього разу не догодив Кремлю

Міноборони РФ. Фото: із відкритих джерел

Слідчий комітет Росії звинуватив Попова в розтраті грошей, призначених для утримання російського парку "Патріот" Міністерства оборони Росії.

Російська влада не розголошує, кількість грошей, у розкраданні яких підозрюють особисто Попова, але зазначає, що його справа пов'язана з масштабними справами про шахрайство керівника парку "Патріот" В'ячеслава Ахмедова та заступника начальника Управління інноваційного розвитку МО генерал-майора Володимира Шестерова, якого російська влада заарештували 5 серпня за розтрату понад 40 мільйонів рублів (приблизно 471 000 доларів).

Російські ЗМІ повідомили з посиланням на джерела у російських правоохоронних органах, що Ахмедов дав свідчення проти Попова.

Сам Попов провину не визнає.

Російські джерела раніше висунули теорію, що арешти високопосадовців Міноборони, які служили за колишнього міністра оборони Сергія Шойгу, можуть бути частиною спроби "очистити будинок" від афілійованих Шойгу до Міноборони.

Це вказує на те, що вплив Шойгу у Кремлі може зменшуватись.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Росії продовжуються турбулентні процеси у Міноборони. Не припиняють надходити новини про нові арешти та затримання. Так, Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що російська влада затримала керівника парку "Патріот" Міністерства оборони Росії В'ячеслава Ахмедова та заступника начальника Управління інноваційного розвитку МО Росії генерал-майора Володимира Шестерова за підозрою в шахрайстві в особливо великих розмірах. Що відбувається в російській армії після відставки Шойгу? Чи може такими справами проявлятись війна між вежами Кремля? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини