У РФ вибухи на нафтобазі: партизани провели там розвідку

У Ростовській області, що межує з Україною, пролунав вибух на НПЗ

У ніч проти середи, 15 травня, вибухи було чути на паливній базі в Ростовській області, в Росії. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляють російські пропагандистські Telegram-канали.

Як пишуть російські ЗМІ, на паливній базі було чути щонайменше два вибухи. Росіяни традиційно заявили про атаку безпілотників.

Як заявив губернатор області Василь Голубєв, на паливній базі нібито не було палива, тож було спалах. Також невідомо і про постраждалих.

"Сьогодні вранці внаслідок атаки двох БПЛА на паливній базі у Пролетарському районі сталося два вибухи, спалах палива це не призвело. Постраждалих немає", - написав він.

Цікаво й те, що на початку травня партизанський рух "АТЕШ" публікував фото з нафтобази у Ростові. Зокрема, було надано координати бази, а також інформацію про постачання нафтопродуктів.

Зазначимо, раніше стало відомо, що у Калузької області Росії безпілотники атакували НПЗ "Перший завод". Зазначається, що пролунало кілька потужних вибухів у Дзержинському районі Калузької області. Були чути характерні звуки прольоту кількох БПЛА, після чого почалася пожежа у районі НПЗ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у РФ заявили про атаку дронів на НПЗ: що відомо.

Також видання "Коментарі" повідомляло – з кінця квітня – початку травня на російських нафтопереробних заводах після деякої паузи відновився "хлопок". Про що це може свідчити? Чи дійсно США зняли заборону на удари ЗСУ по НПЗ РФ? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.